Recenzie

Recenzia: Maggie Stiefvaterová - Havraní bratrstvo | Osudný polibek

27. července 2015 v 21:06 | Marry
Názov knihy: Osudný polibek
Autorka knihy: Maggie Stiefvaterová
Séria: Havraní bratrstvo
Diel: 1/3
Originálny názov: The Raven Boys
Počet strán: 332 strán
Jazyk: český, anglický
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Argo

Anotácia:
Lila Sargentová se narodila do rodiny vědem, jasnovidek a vykladaček karet působících v malém městečku ve Virginii. Sama sice žádne okultní schopnosti nemá, dokáže však pouhou svou přítomností tvýraznit vídění druhých.
Od své matky odjakživa slýchala, že pokud políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Proto se rozhodla, že se raději nikdy líbat nebude, a už vůbec ne s nikým z Havraního bratrstva, jak v jejich městě přezdívají studentům místní elitní školy.
K nim patří také zámožný Gansey. Osudy obou hrdinů se prolnou jedné noci, kdy Lila pomáha tetě navázat spojení s dušemi lidí, kteří do roka a do dne zemřou. K jejjímu překvapení je mezi nimi i Ganseyho duch.
Od té chvíle se mladík do jejího života stále víc a víc vplétá. A nejen on, i jeho přátelé - ponurý a výbušný Ronan, richý a nenápadný Noah, sympatický a hezký Adam. Všichni společně pátrají po geomantické linii, na níž by měl podle pověsti odpočívat bájný král Glendower a sním i pohádkové bohatství. Jenomže o Glendowera se zajíma ješté někdo jiný... V městečku se tak pomalu rozpoutává smršť nečekaných a děsivých událostí.

O autorke v skratke:
Maggie Stiefvaterová je uznávaná americká spisovateľka, zameriavajúca sa najmä na fantasy pre dospievajúcich. Narodila sa v roku 1981 vo Virgínii, kde dodnes žije so svojím manželom, dvoma deťmi, dvoma psami a jednou mačkou. Svoj prvý veľký úspech slávila v roku 2009, keď vyšiel jej román Mrazenie, prvá časť trilógie Vlci z Mercy Falls, ktorý sa dlhú dobu držal na popredných miestach rebríčka najpredávanejších kníh. Nasledovalo pokračovanie Váhanie a Splynutie. V roku 2011 Stiefvaterová vydala román V znamení Škorpióna, ktorý je vystavaný na bájach o rýchlych, nádherných, ale nebezpečných vodných koňoch.
Román Havraní bratstvo - Osudný polibek je prvou časťou novej tetralógie.
Okrem písania sa Maggie venuje hre na niekoľko hudobných nástrojov (napr. gajdy, harfu alebo klavír), miluje tiež čítanie a staré autá.

Obálka:
Obálka vyzerá zaujímavo. Mňa zaujala okamžite, aj keď väčší záujem som dostala po tom, čo som si všimla, kto knihu napísal. Stiefvaterovú skrátka zbožňujem!

Moje pocity z knihy:
Lila žije v dome s niekoľkými vešticami a svojou prítomnosťou zosilňuje rôzne magické schopnosti. Gansey dostal druhú šancu na život a odvtedy pátra po bájnom kráľovi Glendowerovi. Ich cesty sa navzájom pretnú a už nič nie je, ako bývalo. Na to sa deje príliš veľa čudných vecí. Vznikajú však nové priateľstvá pre ktoré sa možno oplatí riskovať. Záleží však na tom, čo sú ochotný obetovať.

Recenzia: Kiera Cass - Selekcia

21. července 2015 v 22:12 | Marry
Názov knihy: Selekcia
Originálny názov: The Selection
Autorka knihy: Kiera Cass
Preložil: Martin Polakovič
Počet strán: 312 strán
Jazyk: slovenský, český, anglický
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: CooBoo

Anotácia:
Pre tridsaťpäť dievčat je Výber životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu, ktorý majú predurčený už od narodenia. Vstúpiť do okázalého sveta trblietavých rób a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona.
Byť vybranou je však pre Americu Singerovú nočnou morou. Musí opustiť svoju lásku - Aspena, ktorý je z nižšej kasty, a preto svoj vzťah držia v tajnosti. Odísť z domova, aby sa zúčastnila tvrdej súťaže o korunu, ktorú ani nechce. Žiť v paláci pri neustálej hrozbe vpádu rebelov.
Potom sa America zoznámi s princom Maxonom. Postupne začne prehodnocovať všetky svoje dovtedajšie plány - a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.

O autorke v skratke:
Kiera Cassová vyštudoavla históriu na Radford University. Vyrastala v Južnej Karolíne a teraz žije spolu s rodinou v Blackburgu vo Virgínii.
Miluje tanec, knihy, natáčanie videí a je nezdravé množstvo tortičiek.
Viac o jej knihách, videách a milovaných tortách s dozviete na www.kieracass.com.

Obálka:
Vidíte tú obálku? Snáď ani nemusím písať, aká je nádherná. Na obrázku vyzerá super, ale naživo je ešte krajšia. Jedna z najkrajších obálok, aké som kedy videla.

Trailer:

Moje pocity z knihy:
America Singerová pochádza z piatej kasty. Jej život sa točí okolo umenia a svojej rodiny. Medzi jej problémy patrí myšlienka, ako pomôcť uživiť svoju rodinu a Aspen, jej láska s ktorou sa nesmie stretávať, lebo pochádza z nižšej kasty.
Keď príde šanca všetky jej problémy vyriešiť, America o nej nechce ani len počuť. Neskôr názor zmení a rozhodne sa riskovať. Jej plán však naruší nečakaný zvrat, no už nemá šancu vycúvať.

Keď nám ten list prišiel do schránky, mama bola od radosti celá bez seba. Uverila, že tak sa vyriešia všetky naše problémy. Jednoducho, nočná mora zmizne a s ňou všetka bieda.
Nechcem byť kráľovná. A nechcem byť ani Prvá.
Dokonca som sa o to nechcela ani len pokúsiť.

Recenzia: Lauren Kate - Slza

19. července 2015 v 18:38 | Marry
Názov knihy: Slza
Originálny názov: Teardrop
Autorka knihy: Lauren Kate
Preložila: Oľga Kralovičová
Jazky: slovenský, český, anglický
Počet strán: 384 strán
Vyšlo v roku: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Yoli

Anotácia:
Sedemnásťročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto, ktorým sa spolu s mamou vezie po Sedemmíľovom moste na letisko v Miami, zmietne obrovská vlna do mora. Mama zahynie, Eureka sa vracia do života s ranami na duši i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý predtým mala veľmi rada.
Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame - medailón s lapisom lazuli, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom, začnú sa okolo nej diať čudné veci. Čoraz väčšmi sa presviedča, že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu?

O autorke v skratke:
Lauren Kateová (1981) je americká autorka fantazijných kníh pre mládež.Vyrástla v Dallase, do školy chodila v Atlante a písať začala v New Yorku. Sľubne sa rozvíjajúcu kariéru vo vydavateľstve vymenila za spisovateľské semináre a odišla z New Yorku do Kalifornie. Absolvovala kurz tvorivého písania zameraný na Bibliu. Tu našla inšpiráciu na napísanie série kníh o padlých anjeloch, ktorá vyšla vo vydavateľstve Ikar. Knihy Lauren Kateovej preložili do viac ako tridsiatich jazykov. V súčasnosti žije s manželom a dcérou neďaleko Los Angeles. Slza je prvá kniha novej romantickej série, pri ktorej autorkinu fantáziu prebudil príbeh tajomnej Atlantídy a jej vlastné slzy.

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa nádherná. Neviem ako to Lauren robí, ale všetky obálky jej kníh vyzerajú úžasne. Palec hore!

Trailer:

Moje pocity z knihy:
Sedemnásťročná Eureka sa nenarodila práve pod šťastnou hviezdou. V jednej chvíli naruší jej bezstarostný život vlna, ktorá ju aj s jej matkou zmietne do mora. Narozdiel od jej matky, Eureka túto "nehodu" zázrakom prežije, no jej život už nieje taký, aký býval. Keď však stretne Andera uvedomí si, že všetko ešte horšie, ako si myslela. Čo ak za smrť svojej matky môže ona sama? A kto kvôli nej ešte musí zomrieť?

"Bojím sa," fňukala Eureka.
Diana hľadela na dcéru, akoby ju nepoznala. Potom sa zahnala a silno plesla Eureku dlaňou po tvári.
"Už nikdy, nikdy viac neplač."
(str. 46)

Recenzia: Madeleine Rouxová - Asylum | Ústav pro duševně choré

5. července 2015 v 21:52 | Marry
Názov: Asylum
Originálny názov: Asylum
Autorka knihy: Madeleine Rouxová
Preložil: Ján Kozák
Počet strán: 304 strán
Väzba: pevná s prebalom
Jazyk: český
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Jota

Anotácia:
Pro šestnáctiletého Dana Crawforda je letní kurz pro nadané studenty životní šancí. Spolužákům na střední škole připadá spíš divný se svým až fanatickým zájmem o dějepis a vědní obory, ale studijní program na přípravné škole New Hampshire College je pro takové podivíny jako stvořený.
Hned po příjezdu se Dan dozvídá, že koleje jsou uzavřené a studenti budou letos bydlet ve zchátralé ubytovně Brookline - někdejší psychiatrické léčebně. Se svými novými kamarády Abby a Jordanem začne zvídavý mladík zkoumat spletité chodby Brooklinu s jeho utajeným suterénem. Před očima jim vyvstávají strašidelná tajemství… tajemství, která Dana a jeho přátele spojují s temnou minulostí blázince. Postupně vychází najevo, že Brookline nebyl jen tak obyčejný ústav… A jistá tajemství se derou na povrch.
Originální kniha vyvolává mrazení v zádech a připraví čtenáři nejeden šok, až se mu před očima začnou stírat hranice mezi minulostí a současností, přátelstvím a posedlostí, genialitou a šílenstvím.

O autorke v skratke:
Madeleine sa narodila v Minnesote. Teraz žije a pracuje vo Wisconsine.
Madeleine Roux získala bakalársky titul v tvorivom písaní a herectvo na Beloit College v roku 2008. Na jar roku 2009 Madeleine dokončila s vyznamenaním Beloit College, navrhovanie, písanie a prezentáciu historického románu a beletrie.
Okrem knihy Asylum vydala ďalšie dva romány - Allison Hewitt je v pasci (Allison Hewitt Is Trapped, 2011) a Saddie Walker je v úzkych (Saddie Walker Is Stranded, 2012). Jej knihy sa predávajú nielen v USA, ale tiež v Británii, Francúzsku, Austrálii a na Tchaj-wane. Na internete sa s ňou môžete stretnúť na adrese madeleine-roux.com.

Obálka:
Ak by som mala opísať obálku jedným slovom, zvolím slovo strašidelná. Čo je však podstatnejšie, čo sa obálky týka je, že ona v tme svieti. No chápete to? Obálka knihy, ktorá v tme svieti. Keď som sa toto dozvedela prvý krát, moja reakcia bola, že ju musím mať! A tak sa stalo. Knihu som si zaobstarala a prvé čo som večer urobila bolo, že som ju pretŕčala pred svetlom a potom s ňou utekala do kúpeľne, kde som v tme obdivovala, ako svieti. Poviem vám, ako malé decko. Milujem tú obálku!

Moje pocity z knihy:
Dan Crawford je niečo ako šestnásťročný génius. Má rád históriu a vedné odbory, a aj kvôli tomu, ho majú na škole za čudáka. Keď sa však naskytne možnosť zúčastniť sa študijného programu na prípravnej škole New Hampshire College, okamžite v tom vidí príležitosť stráviť prázdniny s ľuďmi, medzi ktorých zapadá. Hneď po príjazde do školy zisťuje, že v ubytovaní nastal menší problém. Ten, kto ho riešil bol však veľmi vynaliezavý a študentov ubytoval do Brooklinu - bývalého blázninca. Na začiatku sa zdá byť všetko v poriadku, no čoskoro sa začnú diať čudné veci. Aké tajomstvo skrývajú múry bývalej liečebne?

"Brookline - léčba, či naopak výroba duševně chorých?"
(str. 46)

Recenzia: Megan Creweová - Životy, ktoré sme stratili

4. července 2015 v 23:11 | Marry
Názov knihy: Životy, ktoré sme stratili
Originálny názov: The Lives We Lost
Autorka knihy: Megan Creweová
Preložila: Dana Nová
Kniha: 2 z 3
Jazyk: slovenský, český, anglický
Počet strán: 268 strán
Rok vydania: 2013
Vydalo vydavateľstvo: Egmont ČR

Anotácia:

Druhá časť dystopickej trilógie, pokračovanie knihy Tak padne náš svet.

Tajomný vírus takmer zničil malú ostrovnú komunitu, v ktorej Kaelyn doteraz žila. Po mesiacoch prísnej karantény pripláva k ostrovu prvá loď z pevniny. Ale hoci má Kaelyn veľkú radosť, že opäť vidí svojho priateľa Lea, správy, ktoré prináša, nie sú dobré. Vírus zdecimoval aj pevninu a ľudia tam potrebujú pomoc rovnako zúfalo ako ostrovania.

Trailer:

O autorke v skratke:
Megan Crewe sa narodila v kanadskom Toronte okolo konca roka 1980 a vyrastala tu s rodičmi a mladším bratom. Vždycky milovala príbehy - keď bola malá, prosila otca aby jej čítal z obľúbenej knihy "s hlasmi," čo znamenalo, že každá postava mala iný hlas. A tak nebolo prekvapením, že netrvalo dlho, než začala tvoriť svoje vlastné príbehy. Fantasy, sci-fi a nadprirodzeno ju fascinovalo celý život, čo je pravdepodobne dôvod, prečo tieto žánre sú u jej kníh najčastejšie. Dokončila svoj titul z psychológie na York University, ale celý čas vedela, že romány sú to, na čo sa naozaj chce sústrediť.
Teraz stále žije v Toronte, s manželom a tromi mačkami. Pracuje ako behaviorálna terapeutka pre deti a mládež so špeciálnymi potrebami. Vo voľnom čase cvičí kung-fu a rada cestuje. Už cestovala do Veľkej Británie, Číny, Talianska, Japonska, Francúzska, Holandska a Turecka.
Oficiálna stránka autorky: megancrewe.com

Obálka:
Už pri recenzii na prvý diel som písala, že obálky typu "iba písmená na obálke" nemusím, ale tieto sa mi vážne páčia. Páčila sa mi obálka prvého dielu a druhý na tom nieje inak. Ten strom a snehové vločky sú podľa mňa úplne super. Jedine by som sa možno zaobišla bez tích postáv, ale zas nemôžem povedať, že by mi tam nejak extra vadili (to zas ja len vymýšľam).

Moje pocity z knihy:
Kaelyn si vždy priala, aby s rodinou miesto na ostrove, žili na pevnine. Keď ostrov napadol vírus a bola naň uvalená karanténa, všetci sa snažili nekonečne dlhé mesiace prežiť. Zásoby jedla sa míňali, živých ľudí ubúdalo... až napokon bolo ich najväčšou prioritou dostať sa na pevninu. Jedného dňa priplávala k ostrovu loď a Kaelyn sa znovu stretla so svojím priateľom Leom. Keď sa zdalo, že budú konečne zachránení, situácia sa zhoršila ešte viac. Ani pevnina už nieje čo bývala. A jediná možnosť ako prežiť je nájsť liek.

"Tak takto vyzerá koniec sveta. Chlapec, ktorý býval môj najlepší priateľ, vystupuje z trajektu, vlasy dlhé a strapaté, schudnutá tvár. Díva sa na mňa, akoby si ani nebol istý, kto som. Akoby si nebol istý už vôbec ničím."
(str. 8)

Recenzia: Rachel Wardová - Čísla 3 | Nekonečnosť

18. června 2015 v 21:50 | Marry
Názov knihy: Nekonečnosť
Séria: Čísla
Diel: 3 z 3
Autorka knihy: Rachel Wardová
Počet strán: 264 strán
Jazyk: český, slovenský, anglický
Väzba: brožovaná
Rok vydania: 2012
Vydalo vydavateľstvo: Egmont ČR

Anotácia:
Sme v roku 2029. Anglicko sa ešte nespamätalo z Chaosu. Katastrofálne zemetrasenie a následné požiare zničili väčšinu miest, nefungujú rozvodné siete, počítače, telefóny.
Adam, Sára a malá Mia spoločne bojujú s osudom, ktorý Adamovi predurčil vidieť čísla - dátumy smrti ostatných ľudí. Stane sa však niečo, čo ich rozdelí. Miino číslo sa počas Chaosu zmenilo. Znamená to teda, že Mia dokáže osudové číslo meniť a stáva sa tak pre ostatných hrozbou, ale aj lákavou korisťou. Každý by chcel žiť večne...

O autorke v skratke:
Rachel Wardová býva v Bath vo Veľkej Británii so svojím manželom a dvoma dospievajúcimi deťmi. Má rada čítanie, skoré rána, vegetariánsku stravu, sledovanie filmov a zemiaky vo všetkých podobách.
V súčasnej dobe píše romány pre teenagerov a dospievajúcich. Jej prvý román, "Čísla" bol uverejnený v januári 2009.

Obálka:
Z celej série je tretia obálka asi tá, ktorá sa mi páči najviac. Štýl sa nezmenil, takže ladí k predchádzajúcim dvom dielom. Avšak čo ma najviac dostalo je zrejme chrbát knihy. Keď ju položíte na poličku medzi ostatné knihy tak na vás tak pekne pozerá. Uhm, neviem či som sa vyjadrila práve najlepšie, ale tak chápeme sa, nie? (*smiech*)

Moje pocity z knihy:
Počas Chaosu Sára s Miou a Adamom ledva utiekli pred vlastnou smrťou. Človek by si myslel, že sa po takomto zážitku usadia a konečne si vydýchnu. Avšak po Chaose už svet nie je taký, akým býval. Všetko sa zmenilo a tak musí hlavná trojica aj s bratmi Sáry hľadať útočisko kde sa len dá. Situáciu nezľahšuje ani fakt, že je Sára opäť v druhom stave. A aby to nestačilo, Adama prenasledujú ľudia, ktorí mu evidentne nechcú iba poďakovať za to, že ich upozornil pred blížiacou sa katastrofou. Nevedia kam majú ísť, nevedia čo majú robiť, nevedia komu majú veriť...

Recenzia: Alexander Stainforth - Pád noci

23. května 2015 v 22:42 | Marry
Názov knihy: Pád noci
Autor knihy: Alexander Stainforth
Väzba: pevná väzba s prebalom
Jazyk: český jazyk
Počet strán: 200 strán
Rok vydania: 2015
Vydalo vydavateľstvo: Nakladatelství ČAS

Anotácia:
Rachel Adamsová unikla před dvanáctvi lety ze spárů sériového vraha. Traumatický zážitek ji poznamenal natolik že se rozhodla obětovat soukromý život a soustředit se jen na kariéru novinářky ve Washingtonu. Ta se však nevyvíjí očekávaným směrem, a tak využije pracovní nabídky svého pŕítele ze studii Charlieho Parkera a odjíždí do kanadského Edmontonu, kde si konečně přiznává, co k Charliemu cítí. Jejich láska ji osvobozuje od minulosti a napôňuje ji štěstím, které dosud nepoznala.
Krátce poté jí však někdo začne usilovat o život. Někdo, kdo ji velmi dobře zná a neštítí se použít jakékoli prostředky k tomu, aby mu patřila. Kolo zběsilých událostí se roztáčí a Rachel si musí vybrat, komu uvěrí. Bude to agentka FBI, která Charieho označila jako podezřelého, nebo temný přízrak s rudýma očima, nejž už jí kdysi zachránil život?
Rachel ví jediné: konec je nablízku - a ona musí udělat všechno pro to, aby zachránila nejen svou duši...

O autorovi v skratke:
Alexander Stainforth (vlastným menom David Kaps) sa narodil 18. Apríla 1982. Paranormálny román Pád noci je jeho sedemnástym autorským počinom. Napísal niekoľko historických románov, hororov, či poviedky. Viac sa o ňom a jeho knihách dozviete na jeho stránke: www.stainforth.cz

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úplne, ale že úplne úžasná. Nestáva sa mi často, že by som to o takýchto typoch obálok hovorila, pretože väčšinou sú mi ľudia na obálke nesympatický. Ale tá dievčina je taká krásna, až to nechápem (smiech). Chlapík za ňou, hmm... tá postava. Inak, keď už som celá šťastná držala knihu v ruke, asi päť minút som študovala tie jeho červené oči. Neviem prečo... aj tak som na nič neprišla, okrem toho, že som sa utvrdila v tom, že sú naozaj červené (smiech). Oukej, vážne, obálka sa mi páči. Ide z nej taká zvláštna atmosféra, ktorá sa mi páči. No, neviem ako by som vám to lepšie opísala. Zaujala ma na prvý pohľad a keby som dávala hodnotenia aj obálkam, tak získa plný počet. (Mimochodom, obálka druhého dielu je tiež super... a to kniha vyjde až budúci rok. ;) )

Moje pocity z knihy:
Keď mala Rachel 15 rokov uniesol ju Mason David, sériový vrah, ktorý mal na konte 6 vrážd dospievajúcich dievčat. Rachel sa akoby zázrakom podarilo uniknúť. Nebolo to však jej zásluhou, ba ani zásluhou polície. Kto ju teda zachránil?
Po dvanástich rokoch sa Rachel rozhodla, že na túto nepríjemnú časť svojho života zabudne a začala žiť so svojím dlhoročným priateľom Charliem. Zdá sa však, že niekto si opäť želá jej smrť. Kto ju zachráni tentokrát? A pred kým vlastne?
"Prosím..."
Tentokrát učinil další tři kroky dopředu. Roztřásla se a zmlkla, protože jí to došlo. Nevěděla jak, ale měla silný pocit, že už to někdy prožila. Byla to hra. Kdykoli Rachel promluví, bude to pro něj pokyn k tomu, aby se přiblížil. A až bude stát krok před ní, bude mu stačit jen se rozmáchnout a uštědřit jí první řeznou ránu.
Znehybněl asi tak na pět minut. Měla tedy pravdu. Odhalila ho.
(str. 7)

Recenzia: Marissa Meyerová - Nejkrásnější | Příběh Levany (Měsíční kroniky)

8. května 2015 v 14:57 | Marry
O hrabivosti, pro niž krásti a zabíjeti se neštítila.
O zlobě, z niž lámala vůli lidí.
Však tragédií největší jest,
že činila tak z lásky, jak to býva.
A jestli můj příběh nepravdivý shledáš,
věz, že jsem pouhé zrcadlo. Lež neznám.

Názov knihy: Nejkrásnější | Příběh Levany
Originálny názov: Fairest
Autorka knihy: Marissa Meyerová
Séria: Mesačné kroniky
Počet strán: 192 strán
Väzba: brožovaná
Jazyk: český, anglický
Vyšlo v roku: 2015
Vydalo vydavateľstvo: Egmont ČR

Anotácia:
Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá "osobní romantické kouzlo", aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh - příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud.
Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti.

O autorke v skratke:
Marissa Meyerová má 26 rokov. Na svojom konte má novelu "The Phantom of Linkshire Manor" a je členkou asociácie Amerických romantických spisovateľov. Pod menom Alicia Blade napísala cez štyridsať fanfikcií, čo jej získalo vlastnú fanúšikovskú základňu. Marissa Meyerová je sympatická autorka s všeobecným prehľadom, ktorá si uvedomuje význam blogov i spoločenských médií a s chuťou sa propaguje. Marissa má dva vysokoškolské tituly z odboru publikovanie a kreatívne písanie, s dôrazom na detskú literatúru. Žije so svojím snúbencom (a dvoma mačkami) v Tacome v štáte Washington v USA.

Obálka:
Obálky tejto série sú jednoducho nádherné a ak o tom niekto pochybuje, mal by sa dobre zamyslieť. Pri pohľade na ne sa neviem vynadívať a Nejkrásnější rozhodne nie je výnimka. Neviem kam tí ľudia na tie obálky chodia, ale sú skrátka úžasné. Perfektne sedí k predchádzajúcim knihám série. Originálna obálka je síce fajn, ale mne osobne príde trošku strašidelná. Česká obálka je proste "nejkrásnější".

Moje pocity z knihy:
V knihách Cinder, Scarlet a Cress sme mali možnosť spoznať zákernú a bezcitnú kráľovnú Levanu. Počas čítania týchto troch kníh som sa usvedčila, že ju, nie že nemám rada, ale priam ju neznášam. Všetko čo urobila, každý jej krok ma iba rozčuľoval. Teraz mi jej je ale ľúto. Nikdy som si nemyslela, že sa pri čítaní jej príbehu budem cítiť tak ľútostivo. Táto kniha ma jednoducho donútila zmeniť názor. Alebo sa na Levanu pozrieť minimálne v inom svetle.

"Láska!" zakřičela dolů do tanečního sálu tak hlasitě, až polekala několik hudebníku a hudba se na okamžik zadrhla, než opět začala naplno hrát. "Láska je dobývání! Láska je válka!" Několik lidí dole přestalo tančit a civěli na svou vyšinutou královnu. Levana od ní ucouvla.
"Tohle si o lásce myslím já!"
(str. 82)

Recenzia: Julie Crossová - Búrka 2 | Vo víre minulosti

1. května 2015 v 22:21 | Marry
Názov knihy: Búrka - Vo víre minulosti
Originálny názov: Tempest 2 - Vortex
Autorka knihy: Julie Crossová
Preložila: Sadloňová Zora
Jazyk: slovenský, anglický
Počet strán: 336
Väzba: brožovaná
Vyšlo v roku: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Fragment

Anotácia:
Jackson Meyer dokáže cestovať v čase. Vďaka tomu zmenil minulosť a zachránil život svojej životnej láske Holly. Stal sa agentom tajnej divízie CIA nazývanej Búrka. Jackson a jeho kolegovia musia bojovať nielen s "Nepriateľmi času", ale aj s konkurenčnou divíziou CIA Oko. Jackson postupne zisťuje, že svet okolo neho sa zmenil. Niekto vie o jeho vzťahu s Holly vymazanom z minulosti a chce to maximálne využiť. Ich životy sú opäť v ohrození.

O autorke v skratke:
Julie Crossová, autorka literatúry pre mládež, vstúpila do povedomia predovšetkým vďaka trilógii Búrka. O kariére profesionálnej spisovateľky začala uvažovať až v máji 2009, od tej doby však neuplynul jediný deň, počas ktorého by nepísala.
Žije v Illinois s manželom a tromi deťmi. Každý týždeň zhltne niekoľko kníh. Okrem toho je bývalou cvičiteľkou gymnastiky, spontánnou blogerkou, stvoriteľkou vymyslených dovoleniek na pláži a odhodlanou - aj keď zatiaľ nie vynikajúcou - diaľkovou bežkyňou. Jej oficiálnou stránkou je www.juliecrossbooks.com.
(Zdroj: burka.sk)

Obálka:
Obálka druhého dielu je v podstate takmer rovnaká, ako obálka toho prvého. A hľa, tu vidíme toho "krásavca" ešte lepšie ako na prvej knihe. Áno, už v recenzii na jednotku som sa vyjadrila, že mi nie je extra sympatický. Škoda toho, no.

Moje pocity z knihy:
Po tom, ako sa Jackson rozhodol opustiť Holly a Adama pre ich bezpečie, stal sa jedným z agentov Búrky. Musí trénovať a plniť rôzne misie, pričom musí dávať pozor aj na to, aby nikto z jeho kolegov nezistil, že dokáže cestovať v čase. Misie sú však čoraz nebezpečnejšie a Nepriateľov času je stále viac a viac. A aby toho nebolo dosť, na scéne sa znova objavuje Holly. Táto jej verzia je však úplne iná, ako tie s ktorými sa Jackson doteraz stretol a zdá sa, že niekto to chce proti Jacksonovi riadne využiť.

Recenzia: Julie Crossová - Búrka | Uväznený v čase

1. května 2015 v 21:22 | Marry

Názov knihy: Búrka | Uväznený v čase
Originálny názov: Tempest
Autorka knihy: Julie Crossová
Preložila: Monika Srnková
Počet strán: 328 strán
Jazyk: slovenský, český, anglický
Väzba: brožovaná
Rok vydania: 2013
Vydalo vydavateľstvo: Fragment

Myslel si, že mu patrí akýkoľvek čas na svete,
aby bol s dievčinou, ktorú miloval...
Dokiaľ ho čas neodniesol preč... od nej.

Anotácia:
Prítomnosť, rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan - študuje, má priateľku... Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať v čase do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť, môže len znovu prežiť to, čo sa už stalo. Jedného dňa do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase smrteľne zrania jeho priateľku Holly. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť do roku 2007. Nedokáže sa však vrátiť do súčasnosti. Je uväznený. Stojí tvárou v tvár "nepriateľom času", ktorí ho prenasledujú. Čo všetko je ochotný obetovať pre záchranu svojich blízkych a možno aj celého sveta? Aké tajomstvá obklopujú jeho život?

O autorke v skratke:
Julie Crossová, autorka literatúry pre mládež, vstúpila do povedomia predovšetkým vďaka trilógii Búrka. O kariére profesionálnej spisovateľky začala uvažovať až v máji 2009, od tej doby však neuplynul jediný deň, počas ktorého by nepísala.
Žije v Illinois s manželom a tromi deťmi. Každý týždeň zhltne niekoľko kníh. Okrem toho je bývalou cvičiteľkou gymnastiky, spontánnou blogerkou, stvoriteľkou vymyslených dovoleniek na pláži a odhodlanou - aj keď zatiaľ nie vynikajúcou - diaľkovou bežkyňou. Jej oficiálnou stránkou je www.juliecrossbooks.com.
(Zdroj: burka.sk)

Obálka:
Nechcem povedať, že obálka vyzerá zle, len chcem povedať, že originál vyzerá podstatne lepšie. Možno by to vyzeralo lepšie, keby na nej nebol ten muž, respektíve bol iný. Pretože mne nie je sympatický. Ale viete ako, každému sa páči niečo iné.

Moje pocity z knihy:
Jackson Meyer, na pohľad celkom normálny mladík, má jednu neobyčajnú schopnosť. Dokáže cestovať v čase. Chvíľu je z tohto faktu zmätení a nevie čo má robiť, avšak jeho dobrý kamarát Adam mu vždy rád so všetkým pomôže. Podnikajú spolu rôzne pokusy a pritom sa všetko snažia utajiť pred Jacksonovou priateľkou, Holly.
Jedného dňa však príde niekto, kto o jeho "tajnej" schopnosti vie a všetko sa zdá byť oveľa vážnejšie, ako si Jackson spočiatku myslel.
 
 

Reklama