Recenzie

Recenzia: Miroslava Varáčková - Grafitové dievča

Včera v 19:39 | Marry
Názov knihy: Grafitové dievča
Autorka knihy: Miroslava Varáčková
Jazyk: slovenský jazyk
Počet strán: 184 strán
Väzba: tvrdá s prebalom
Vychádza: 12. apríla 2017
Vydáva vydavateľstvo: Slovart

Anotácia:
Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti. Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote. Miroslava Varáčková vytvorila vo svojom najnovšom, čiastočne komiksovom románe opäť nezabudnuteľnú hrdinku, ktorá sa v krutej slovenskej realite nebojí postaviť predurčenému osudu, chytiť život do vlastných rúk a pokúsiť sa vybudovať si svetlejšiu budúcnosť. Ponorte sa do trpko-sladkého románu, o ktorom budete premýšľať ešte dlho po dočítaní.

O autorke v skratke:
MIROSLAVA VARÁČKOVÁ má doma troch chlapov a psa. Keď ich ráno vypraví do práce a do školy, odpláva ku klávesnici počítača a do sveta fantázie. Každá jej nová kniha je totiž cestou, na ktorú sa so svojimi hrdinkami vypraví. Ich cieľ nie je nikdy jasný, ten objavujú spolu a ich zážitky formujú nielen Mirku, ale aj jej hrdinky.
Grafitové dievča (SLOVART 2017) je Mirkina dvanásta kniha. Medzi jej najznámejšie a čitateľmi najobľúbenejšie patria dystopie Adaptácia (SLOVART 2015) a Prežila som svet (2011) a knihy pre dospievajúce dievčatá Len to nikomu nepovedz (SLOVART 2015), Nepobozkaná (2014), Láska z ulice (2014) a Tri kroky do pekla (2013). (Zdroj: slovart.sk)

Obálka:
Obálka je úplne jednoduchá a aj keď by som si vedela predstaviť trochu viac farieb, musím uznať, že v jednoduchosti je krása.

Moje pocity z knihy:
Stredoškoláčka Táňa žije so svojou matkou, ktorá je alkoholička. Všetky peniaze vráža do alkoholu a tak, aby mala Táňa čo jesť, musí kradnúť. S tým jej pomáha jej kamarát Britva, ktorý na rozdiel od Táni, s peniazmi nemá žiaden problém. Jedného dňa ju ale na ulici zastaví muž a ponúkne jej prácu. Fotograf Ben vidí v Táni svoju novú múzu a je odhodlaný dostať ju pred svoj objektív. Keď nakoniec s jeho ponukou súhlasí, zdá sa, že už nikdy nebude musieť riskovať pri kradnutí, a že by raz mohla viesť normálny život. Problém však nastáva v momente, keď jej sny narušia nečakané city a krutá pravda.

Do uší si vkladala drobné slúchadlá a hlasno si púšťala hudbu, hlavu si skrývala pod vankúš a nahovárala si, že je sama, niekde ďaleko a žije krásny, bezstarostný život. Takto klamať sa však dokázala iba chvíľu.
(str. 63)

Recenzia: Ivica Ďuricová - Zlaté puto

22. února 2017 v 16:38 | Marry
Názov knihy: Zlaté puto
Autorka knihy: Ivica Ďuricová
Diel: 1/3
Jazyk: slovenský
Počet strán: 350
Väzba: brožovaná
Vyšlo v roku: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Adlervia Press

Anotácia:
Keď sa Sofia, nič netušiaca majiteľka baliaceho servisu, nechtiac dostane do boja dvoch odvekých rivalov Williama a Adama, jej život začne ísť prudko dolu z kopca. Zrazu odhaľuje prastaré umenie charizmágie a sama zisťuje, že má dar, ktorý vôbec nechcela.
Slepo nasledujúc agenta Williama na jeho misiu v talianskom Ríme sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Stane sa obetným baránkom a je donútená pykať za chyby iných.
Na jej pleciach napokon stojí rozhodnutie, či zachrániť seba alebo celý svet...
Na ktorú stranu sa pridáte vy? Vyberiete si zmysel pre spravodlivosť alebo túžbu po moci? A je toto rozhodnutie vôbec také čierno-biele?

O autorke v skratke:
Ivica Ďuricová je mladá slovenská copywriterka a autorka biznisových kníh. Zlaté puto je jej prvá fikcia. Rada cestuje po svete a zbiera neobyčajné zážitky, ktoré potom využíva pri písaní kníh. Jej najobľúbenejšie miesto na svete je Rím. (Zdroj: kniha)
- O tom, ako kniha vznikala sa môžete dočítať TU.

Obálka:
Obálka knihy je jednoduchá, čo sa mi v podstate aj páči, pretože v jednoduchosti je krása. Len sa musím priznať, že keď som ju prvý raz videla, mala som dojem, že je to kniha s nejakým náboženským obsahom. Ani presne neviem opísať prečo. Zdanie niekedy fakt klame...

Moje pocity z knihy:
Mladá Sofia má takmer bezstarostný život. Stretáva sa s priateľmi, vychutnáva si šišky a vlastní svoj milovaný baliaci servis. Jedného dňa ale príde do jej práce William, tajomný mladík, ktorý chce využiť Sofiine služby. Táto nečakaná návšteva však zmení celý jej život.

Na hodinkách, ktoré mala na ľavom zápästí, sa nástojčivo hýbala sekundová ručička. A ona zrazu vedela, že s každým jedným jej pohybom sa jej stále viac a viac vzďaľuje jej starý život.
(str. 123)

Recenzia: Rick Yancey - Piata vlna

6. října 2016 v 21:30 | Marry
Názov knihy: Piata vlna
Originálny názov: The 5 Wave
Autor knihy: Rick Yancey
Jazyk: slovenský
Počet strán: 376 strán
Väzba: tvrdá s prebalom
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Tatran

Anotácia:
Po Prvej vlne ostala len tma. Po Druhej unikli len šťastlivci. A po Tretej sa zachránili iba nešťastníci. Po Štvrtej vlne platí jediné pravidlo: nikomu never.
Teraz sa schyľuje k Piatej vlne a na osamotenom úseku autostrády sa pred nimi snaží uniknúť Cassie. Pred bytosťami, ktoré sa iba podobajú na ľudí, potulujú sa po krajine a zabíjajú všetko okolo seba.
Pred bytosťami, ktoré rozprášili posledných obyvateľov Zeme. Až kým Cassie nestretne Evana Walkera, je presvedčená, že prežije, iba ak ostane sama. Očarujúci a záhadný Evan môže byť Cassiinou jedinou nádejou pri záchrane jej brata - ba dokonca jej samej. No Cassie si musí vybrať medzi nádejou a zúfalstvom, medzi vzdorom a porážkou, medzi životom a smrťou. Musí sa vzdať alebo postaviť na odpor.
Piata vlna je pôsobivý príbeh plný prekvapení - sme uprostred chaotického sveta, ktorý sa nazýva Zem. Ľudstvo, hoci sa hrdinsky snaží vzdorovať mimozemšťanom, má mizivé šance na prežitie. Desivá, neošúchaná a skutočne výnimočná realita, s akou autor stvárnil príchod cudzích bytostí, pohltí každého čitateľa, takže knihu prečíta jedným dychom. Rick Yancey sa pohral so svojimi postavami a očividne ho to bavilo.

O autorovi v skratke:
Rick Yancey je autor niekoľkých románov pre dospelých a pamätí Spoveď daňového úradníka. Jeho prvý román pre mládež Neobyčajné dobrodružstvá Alfreda Kroppa sa dostal do finále súťaže o Carnegieho medailu. V roku 2010 získal román Monštrologista ocenenie Michaela L. Printza a jeho pokračovanie Prekliatie Wendiga postúpilo do finále knižných ocenení Los Angeles Times. Keď Rick nepíše, nerozmýšľa o písaní či necestuje po krajine a nerozpráva o písaní, zdržiava sa v kruhu svojej rodiny. Jeho romány boli preložené do viac ako dvadsiatich jazykov a získali množstvo ocenení po celom svete. Piata vlna sa stala fenoménom ešte skôr, ako vyšla.

Obálka:
Podľa obálky sa hneď nedozviete o čom kniha bude, ale je jednoduchá a v jednoduchosti je krása.

Moje pocity z knihy:
Cassie je obyčajné dievča, žijúce celkom normálny život. Jedného dňa sa však na oblohe objaví mimozemská loď a svet sa obráti hore nohami. Mimozemská rasa má záujem o planétu Zem, ale nie s jej obyvateľmi. Štyri vlny postupne zabili takmer celé ľudstvo a tí čo prežili čakajú na koniec - na piatu vlnu. Cassie síce prežila štyri vlny vyvražďovania, ale jediné čo ju drží pri živote je jej brat a sľub, ktorý mu dala. Podarí sa jej sľub dodržať?

Recenzia: Victoria Aveyard - Červená kráľovná

27. září 2016 v 21:15 | Marry
Názov knihy: Červená kráľovná
Originálny názov: Red Queen
Autorka knihy: Victoria Aveyard
Jazyk: slovenský jazyk
Počet strán: 352 strán
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Červená kráľovná je napínavý román od Victorie Aveyard, ktorý sa stal svetovým bestsellerom už v 25 krajinách.

Spoločnosť je rozdelená na dve časti - Strieborných špičkových bojovníkov s božskými schopnosťami a Červených jednoduchých občanov, ktorí žijú pod krutou vládou Strieborných.
Mare Barrow je sedemnásťročné dievča, ktoré patrí medzi Červených, a ani vo sne by jej nenapadlo, že by to mohlo byť inak. No opak je pravdou. Onedlho zistí, že aj napriek tomu, že je Červená, aj ona má svoje schopnosti - dokonca také silné a jedinečné, že ohrozujú celú vládu Strieborných.
Lenže zahrávať sa so silou je veľmi nebezpečné. Vo svete rozdelenom krvou sa odohráva boj, ktorý vyhrá len ten najstatočnejší. A tak sa proti sebe postavia Červení a Strieborní, princ proti princovi a Mare proti vlastnému srdcu, pričom zrada číha na každom kroku. A potom stačí už len jediný chybný krok, ktorý zničí svet, aký dosiaľ poznali.
Zachránia mladú Mare jej nezvyčajné schopnosti alebo sa jej stanú osudnými?
Príbeh plný intríg, triedneho boja a klamstiev prinúti čitateľa, aby sa ponoril do napínavého deja s túžbou zistiť, aký bude osud Mare - dievčaťa, ktoré si od začiatku obľúbi.

O autorke v skratke:
Victoria Aveyard je americká spisovateľka fantasy románov pre mládež, ktorá si svojím debutovým románom Červená kráľovná získala čitateľov po celom svete. Autorka vyrastala v East Longmeadow v Massachusetts, neskôr sa presťahovala do Los Angeles, kde na Univerzite Južnej Kalifornie vyštudovala scénaristiku a dodnes tam žije. Za najväčšie životné úspechy považuje jazdu na koni pohorím Montany a cestu z Londýna do Edinburghu bez navigačného systému. V súčasnosti pracuje na treťom pokračovaní série Červená kráľovná a popritom sa venuje svojim srdcovým záležitostiam, ako sú rôzne literárne a filmové projekty. (Zdroj: kniha Červená kráľovná.)

Obálka:
Som veľmi rada, že vydavateľstvo knihe nezmenilo obálku, ale zostalo pri tej originálnej. Je jednoduchá a pritom tak nádherná.

Moje pocity z knihy:
Vo svete, v ktorom sú ľudia rozdelený podľa farby krvi je sedemnásťročná Mare odsúdená žiť v chudobe a v strachu. Taký je život každého Červeného. Strieborní si na rozdiel od nich užívajú život v bohatstve a prepychu. Oni majú moc - striebornú krv a schopnosti, ktoré im dávajú právo na lepší život. Mare je síce Červená, ale výnimočná. Kvôli svojim schopnostiam je nútená opustiť svoju rodinu a vydávať sa svojho nepriateľa - za Striebornú. Červení síce majú nádej na lepší život, ale ako ho dosiahnuť vo svete, v ktorom každý môže zradiť každého?

Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.

Recenzia: C. J. Redwine - Stínová královna

12. srpna 2016 v 11:32 | Marry
Názov knihy: Stínová královna
Originálny názov: The Shadow Queen
Autorka knihy: C. J. Redwine
Jazyk: český
Väzba: pevná s prebalom
Počet strán: 360 strán
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Baronet

Anotácia:
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.
Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky...
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi - a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější - svůj vlastní život.

O autorke v skratke:
C. J. Redwine má rada rozprávky, Harryho Pttera a všetky filmy s Johnym Deppom. Ak písanie kníh niekedy skončí fiaskom, pridá sa k Avengerom a deň čo deň bude môcť chodiť do práce v kapucni.
C. J. žije s manželom a deťmi v meste Nashville v Spojených štátoch amerických. Viac o nej prezradia jej webové stránky www.cjredwine.blogspot.com.

Obálka:
Som rada, že má kniha originálnu obálku. Je jednoduchá a krásna zároveň, takže v kníhkupectve dokáže ľahko upútať.

Moje pocity z knihy:
Keď Lorelei zomrela matka, jej otec sa oženil s jej sestrou Irinou, marduškou túžiacou po moci. Po tom, ako zabila kráľa a ovládla Havraniu ríšu, Lorelei je nútená skrývať sa a chrániť svojho brata Lea. S pomocou bývalého vrchného gardistu Gabrila trénuje svoje magické schopnosti, aby jedného dňa porazila Irinu a vládla svojej ríši. Keď sa však v kráľovstve objaví kráľ Eldru, Lorelei sa už nemôže skrývať a musí začať konať. Záchrana kráľovstva ju bude stáť viac ako by chcela. ... Myslím, že príbeh o Snehulienke pozná každý. Stínová královna je jeho skvelý retelling.

Recenzia: Petra Stehlíková - Naslouchač

3. srpna 2016 v 11:39 | Marry
Názov knihy: Naslouchač
Autorka knihy: Petra Stehlíková
Jazky: český jazyk
Počet strán: 374 strán
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Host

Anotácia:
Velká válka rozdělila svět na dvě části, z nichž jedna je obyvatelná a druhá zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii z nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dokážou sklenit těžit. Platí však za to vysokou daň. Energetické pole štítu odsuzuje sklenaře k životu ve středověkých podmínkách, lidé z nížin je zotročili a těžba sklenitu jim způsobuje nemoci a znetvoření.
Třináctiletá Ilan se jako jedna z mála narodila bez deformací a navíc se vzácným darem - dokáže naslouchat sklenitu. Aby ji neodvedli od rodiny, od dětství se vydává za chlapce a skrývá se v masce a hábitu, které musejí sklenaři nosit na znamení podřízenosti. Díky svému daru by snad mohla mít o něco lepší život, protože se může vyučit sklenařským brusičem.
Jenže její schopnosti jsou už teď tak výjimečné, že si ji vybere kapitán pětadvacítky, družiny, která chrání sklenařská města před nebezpečnými tvory zrozenými z otráveného vzduchu za štítem.
Ilan ví, že musí své tajemství před pětadvaceti bojovníky za každou cenu uchránit. Jsou to přece nepřátelé a život sklenaře pro ně nic neznamená. Nebo se mýlí?

O autorke v skratke:
Petra Stehlíková sa narodila v roku 1976. Vyštudovala strednú zdravotnícku školu - odbor zdravotný laborant. Vystriedala niekoľko zamestnaní, naposledy pracovala ako hotelová recepčná. Svoje knihy najskôr vydávala vlastným nákladom (napr. trilógia Zrozena z popela). Román Naslouchač vychádzal od roku 2014 na internete. Autorka žije v Prahe, v súčasnosti je na materskej dovolenke. (Zdroj: kniha Naslouchač)

Obálka:
Musím sa priznať, že keď som prvýkrát videla obálku, myslela som si, že sa príbeh bude odohrávať niekde na púšti a že hlavným hrdinom príbehu bude nejaký arab, alebo iná postava podobnej národnosti. Teraz sa na tom dobre smejem, pretože po prečítaní anotácie som si uvedomila, že som bola úplne vedľa. Každopádne, kniha si ma svojou obálkou získala, upútala moju pozornosť a môžem pokojne napísať, že sa mi páči. Dúfam, že ak bude pokračovanie, obálka bude vyzerať podobne ako prvá.

Moje pocity z knihy:
Ocitáme sa v budúcnosti, v roku 2346, vo svete, ktorý už nie je takým, akým býval. Po objavení nového nerastu - sklenitu, začala vojna, ktorá rozdelila ľudí do dvoch skupín. Víťazom sa dostalo pohodlného života a z porazených sa stali otroci. Ilan, hlavná hrdinka príbehu o tom vie svoje. Keďže sa narodila ako čistá, bez jedinej deformácie, celý život sa vydáva za chlapca. Vďaka jej daru a práci so sklenitom má nádej na lepší život, no po tom, ako si ju prenajme kapitán dvadsaťpäť člennej družiny ako svojho nového brusiča o tom začína pochybovať. Dozvedá sa pravdu o svete, bojuje o svoj život a chráni svoje tajomstvo.

Recenzia: Kiera Cass - Následníčka

29. července 2016 v 13:43 | Marry
Názov knihy: Následníčka
Originálny názov: The Heir
Autorka knihy: Kiera Cass
Jazyk: slovenský
Počet strán: 280 strán
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: CooBoo

Anotácia:
Princezná Eadlyn už odmalička počúvala nekonečný príbeh o tom, ako sa jej mama s ockom zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi sa America Singerová zúčastnila Selekcie a získala si srdce princa Maxona. Odvtedy žili spolu šťastne... Pre Eadlyn bol ich romantický príbeh len rozprávkou. Netúžila ho napodobniť.
Ako princezná si však nemôže robiť, čo chce. Neutečie pred vlastnou Selekciou - aj keď urputne namieta.
Nečaká, že sa jej príbeh skončí romanticky. Možno sa však jednému mužovi podarí zmocniť sa jej srdca... a možno zistí, že jej "šťastne a naveky" nie je len tajným želaním.

O autorke v skratke:
Kiera Cassová vyštudovala históriu na Radford University. Vyrastala v Južnej Karolíne a teraz žije spolu s rodinou v Blackburgu vo Virgínii. Miluje tanec, knihy, natáčanie videí a je nezdravé množstvo tortičiek.
Viac o jej knihách, videách a milovaných tortách sa dozviete na www.kieracass.com.

Obálka:
Na obálky tejto série sa dokážem pozerať celé hodiny. Ani si neviem predstaviť, že by mali byť iné. Sú nádherné.

Moje pocity z knihy:
Po príbehu lásky Americi a Maxona je tu ich dcéra, princezná Eadlyn, so svojím vlastným príbehom. Kráľ Maxon síce dokázal zrušiť kasty, no aj napriek tomu ľudia nie sú stále spokojný. Situáciu by mohla aspoň na čas zachrániť Eadlyn a tak sa začína úplne nová Selekcia. 35 mužov zabojuje o ruku budúcej kráľovnej.

Recenzia: Ransom Riggs - Podivné město

19. července 2016 v 16:15 | Marry
Názov knihy: Podivné město
Originálny názov: Hollow City
Autor: Ransom Riggs
Séria: Sirotčinec slečny Peregrinové
Jazyk: český
Väzba: pevná s prebalom
Počet strán: 424 strán
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Jota

Anotácia:
Deset podivných detí prchá před armádou obludných monster. A pomoci jim může jen jediný člověk - jenže ten je uvězněn v těle ptáka.
Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydáva se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavného města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týka jeho lásky k Emmě Bloomové.

O autorovi v skratke:
Ransom Riggs sa narodil na dvesto rokov starej farme v Marylande, kde chcel ako dieťa zostať a stať sa farmárom, v piatich rokoch sa však s rodičmi presťahoval na Floridu. V súčasnosti má svoj domov v kraji podivných detí - v Los Angeles. Dosiaľ stačil nazbierať diplomy na Kenyon Collage a na Fakulte filmovej a televíznej tvorby University of Southern California, oženiť sa a natočiť niekoľko cenami hodnotených krátkych filmov. Venuje sa blogovaniu a cestovaniu. Jeho eseje z ciest Strange Geographies nájdete na adrese mentalfloss.com alebo ransomriggs.com.

Obálka:
Obálka druhého dielu tejto série je rovnako divná, ako predchádzajúca. Sú zaujímavé a ide z nich zvláštna, strašidelná atmosféra. Obe ich zbožňujem!

Moje pocity z knihy:
Po tom, ako boli podivné deti nútené opustiť svoj domov, musia nájsť bezpečné miesto, kde by si mohli aspoň na chvíľu odpočinúť. Času na oddych však nemajú veľa, pretože sa musia ponáhľať pomôcť svojej obľúbenej riaditeľke slečne Peregrinovej. Aby sa mohla opäť premeniť, musia sa vydať do Londýna hľadať ďalšiu ymbrynku, ktorá jej pomôže. Ich cesta ale nebude jednoduchá. Okrem toho, že stretnú ďalšie podivné bytosti, ich nepriatelia ich neprestávajú prenasledovať.

Recenzia: Kiera Cass - Prvá

19. července 2016 v 11:02 | Marry
Názov knihy: Prvá
Originálny názov: The One
Autorka knihy: Kiera Cass
Jazyk: slovenský
Počet strán: 282 strán
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2015
Vydalo vydavateľstvo: CooBoo

Anotácia:
Selekcia sa blíži k záveru a v súťaži zostali len štyri dievčatá. America je pevne rozhodnutá získať Maxona pre seba. Hrozba za bránami paláca narastá a America si uvedomuje, že aj jej rodina je vo vážnom nebezpečenstve. Rozhodne sa preto s rebelmi vyjednávať. Pri nebezpečnej misii ju postrelia a udalosti sa vymknú spod kontroly. Tým sa však prekvapenia nekončia.
America si uvedomí, ako ľahko môže všetko stratiť a ako ťažko bude musieť o svoju budúcnosť bojovať.

O autorke v skratke:
Kiera Cassová vyštudovala históriu na Radford University. Vyrastala v Južnej Karolíne a teraz žije spolu s rodinou v Blackburgu vo Virgínii. Miluje tanec, knihy, natáčanie videí a je nezdravé množstvo tortičiek.
Viac o jej knihách, videách a milovaných tortách sa dozviete na www.kieracass.com.

Obálka:
Myslím, že k obálke sa veľmi vyjadrovať nemusím. Už v recenziách na predchádzajúce diely som písala, ako veľmi sa mi páčia. Tento názor som nezmenila. A zrejme ani nezmením.

Moje pocity z knihy:
Selekcia sa pomaly, ale isto blíži ku koncu, čo znamená, že Maxon si musí zo štyroch kandidátok vybrať svoju ženu, z ktorej sa stane budúca kráľovná. America sa stále nevie rozhodnúť, čo cíti k princovi a neuľahčuje jej to ani fakt, že nablízku je Aspen, ktorý ju neustále "obletuje". Napriek tomu, že všetci asi dobre vieme, ako selekcia dopadne, tento príbeh si zamilujete!
 
 

Reklama