Recenzie

Recenzia: Vladimíra Šebová - Hypersomnia

8. července 2017 v 9:43 | Marry
Názov knihy: Hypersomnia
Trilógia: Insomnia
Diel: 2 z 3
Počet strán: 476 strán
Jazky: slovenský jazyk
Väzba: brožovaná
Dátum vydania: 20. 06. 2017
Vydalo vydavateľstvo: Citadella

Anotácia:
Počas dvadsiatich piatich rokov bez spánku ma len tak niečo nevystrašilo. Vyraďovala som alarmy, prestrkovala som sa cez pootvorené okná, rozdýchavala som tie najkritickejšie recenzie svojich kníh pre deti.
Potom sa to stalo. Tisícky kilometrov od všetkých problémov, ktoré som nechala v Londýne. Niečo sa zmenilo... Stratila som to, po čom som nikdy netúžila a čo ma celý život ťahalo ku dnu. A ja urobím všetko pre to, aby som insomniu získala späť. Nielen kvôli sebe alebo kvôli Bartonovi, ale aj preto, aby som ochránila celý svet.
V druhej časti trilógie Insomnia sa Sara vracia do života, ktorý v Londýne zanechala. Jej kariéra je zničená, brat Ben plánuje vlastnú budúcnosť a do klubu insomnikov viac nemôže vstúpiť. Keď si uvedomí, že v stávke je nielen jej vzťah s Bartonom, ale aj bezpečnosť celého sveta, stojí pred ťažkou úlohou. Musí požiadať o pomoc toho, ktorý tu pre ňu celý život nebol, a rozhodnúť sa, či chce zostať v upršanom Londýne alebo v slnečnom Los Angeles.

O autorke v skratke:
Vladimíra Šebová sa písaniu začala venovať na základnej škole, kedy založila triedny časopis a pripravila niekoľko krátkych divadelných hier. Pôsobila ako šéfredaktorka dvoch magazínov a napísala niekoľko stoviek článkov na tému osobného rozvoja a motivácie. Je autorkou ďalších kníh a pomôcok pre lepší život a venuje sa tiež zdravému životnému štýlu.
| Viac o autorke a rozhovor s ňou si môžete prečítať v tomto článku. |

Obálka:
Už obálka prvého dielu trilógie sa mi veľmi páčila a druhý diel je na tom rovnako. A už teraz sa neviem dočkať toho, kedy uvidím tretí diel. Pokiaľ by vás zaujímalo ako obálky vznikli, prečítajte si tento článok.

Moje pocity z knihy:
Sara je konečne šťastná. Našla svoju lásku a teraz si spolu užívajú "cestovanie" po celom svete. Na jednom mieste sa však niečo stane. Keď všetci okolo nej zrazu z ničoho nič zaspia, musí zistiť čo sa deje.

Muži, ženy, deti... všetci nehybne ležia na chodníku, na stoloch v kaviarňach alebo sa hlavou opierajú o volanty svojich automobilov. Stojím tu sama. Všetci spia.
(str. 8)

Recenzia: Patrick Ness - Niečo viac

13. června 2017 v 12:43 | Marry
Názov knihy: Niečo viac
Originálny názov: More Than This
Autor knihy: Patrick Ness
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Počet strán: 320 strán
Rok vydania: 2017
Vydalo vydavateľstvo: Slovart

Anotácia:
Patrick Ness patrí k najtalentovanejším autorom súčasnosti. V románe Niečo viac búra hranice medzi žánrami a otvára tínedžerskú literatúru všetkým vekovým kategóriám.
Chlapec menom Seth zomiera. Život mu vezmú besniace morské vlny. No potom sa prebudí. Nahý, smädný a hladný. Ale živý. Ako je to možné? Spomína si na vlastnú smrť, ako sa mu trieštili kosti, ako si rozlámal lebku o kamenné morské dno. A ako to, že sa prebral? A kde sa vlastne nachádza? Ulice sú mu povedomé, ale všetko je opustené a zničené. Čo sa to deje? A prečo vždy keď zatvorí oči, podľahne spomienkam, ktoré mu pripadajú reálnejšie ako svet okolo. Čo je skutočné? Seth hľadá odpovede a dúfa, že tu nie je sám, že toto predsa len nebude jeho osobné peklo... A čoho sa najviac desí? Že tu je ešte niečo viac...

O autorovi v skratke:
Patrick Ness je autorom desiatich kníh a zbierky poviedok. Žije v Londýne s mačkou. Popularitu si získal trilógiou Chaos Walking. Za román Sedem minút po polnoci (Slovart 2015) získal Carnegie Medal, čo je najvyššie britské ocenenie knihy pre deti a mládež. Román My ostatní tu len tak žijeme (Slovart 2016) sa ocitol na shortliste mnohých významných literárnych cien. Patrick Ness vo svojích knihách búra hranice medzi žánrami a otvára tínedžerskú literatúru všetkým vekovým kategóriám. Patrick Ness píše aj scenáre. Je autorom filmovej adaptácie svojho románu Sedem minút po polnoci. (Zdroj: kniha Niečo viac)

Obálka:
Musím sa priznať, že obálka sa mi najskôr veľmi nepozdávala. No keď som knihu konečne držala v rukách bola som naozaj nadšená. Hlavne vďaka tomu výrezu na obálke, ktorý vytvára dojem otvárania dverí. Netuším ako je to s originálnou obálkou, každopádne je to skvelý nápad.

Moje pocity z knihy:
Na začiatku čítania som mala trochu zvláštny pocit, pretože kniha Niečo viac je druhá kniha s mŕtvym hlavným hrdinom, ktorú som čítala hneď po knihe Mŕtve dievča neklame. Zároveň som nevedela čo presne mám očakávať, pretože je to prvá kniha, ktorú som od tohto autora čítala. Myslím, že ale práve vďaka tomu, že som nevedela čo čakať a nemohla som knihu s ničím porovnávať, mohla som si ju naplno vychutnať. Napriek tomu mám aj teraz, dlhšiu dobu po dočítaní tejto knihy, zmiešané pocity.

"Nemali ste niekedy pocit, že musí existovať niečo viac? Že kdesi tam, tesne mimo vášho dosahu, sa nachádza iný svet - len keby ste sa k nemu dostali..."

Recenzia: Jay Asher - Mŕtve dievča neklame

16. dubna 2017 v 19:54 | Marry
Názov knihy: Mŕtve dievča neklame
Originálny názov: Thirteen Reasons Why
Autor knihy: Jay Asher
Jazyk: slovenský jazyk
Počet strán: 240 strán
Väzba: brožovaná
Vyšlo v roku: 2017
Vydalo vydavateľstvo: Slovart | Instagram | Facebook

Anotácia:
Najoceňovanejšia tínedžerská kniha posledného desaťročia. Moderná klasika tínedžerskej literatúry 21. storočia.

Clay Jensen objaví jedného dňa pred domom zvláštnu škatuľu s niekoľkými magnetofónovými páskami. Nahrala ich Hannah Bakerová - spolužiačka, do ktorej bol buchnutý. No Hannah pred dvoma týždňami spáchala samovraždu. Jej hlas na magnetofónových páskach mu prezradí, že existuje trinásť dôvodov, prečo sa rozhodla pre ten strašný čin. Clay je jeden z nich. A keď si ju vypočuje, zistí prečo. Clay strávi noc s Hannahiným hlasom v ušiach, nasleduje jej slová po celom meste a postupne odkrýva najhlbšie tajomstvá a bolesť dospievajúceho dievčaťa.

O autorovi v skratke:
Jay Asher je americký spisovateľ súčasných románov pre mládež. Narodil sa v Kalifornii a má jedného syna. Napísal knihy 13 Reasons Why (Mŕtve dievča neklame, Slovart), The Future of Us a knihu What Light. | www | Facebook

Obálka:
Obálka je úplne jednoduchá a pritom tak nádherná. Je to presne rovnaký štýl obálky, aký má aj kniha Charlieho malé tajomstvá, dokonca je to aj ten istý formát. Obe spolu dokonale ladia a obe ich zbožňujem.

Moje pocity z knihy:
Keď stredoškolák Clay Jensen nájde pred svojím domom balíček s magnetofónovými kazetami, odhaľuje príbeh jeho mŕtvej spolužiačky Hannah Bakerovej. Hannah pred svojou smrťou nahrala kazety, na ktorých je trinásť dôvodov prečo spáchala samovraždu a to, že ich dostal aj Clay znamená, že je jedným z nich. O týchto trinástich dôvodoch Hannahinej smrti sa nedozvie nikto, koho sa to netýka, iba ak budú všetci dodržiavať pravidlá. Pravidlo číslo jedna je počúvať a číslo dva je posunúť kazety ďalej.

Opakujem si v hlave jeho otázku. Čo sa deje? No, keď už sa pýtaš, v pošte som si našiel balík s kazetami, ktoré nahralo dievča, čo spáchalo samovraždu. A údajne som do toho zapletený aj ja.
(str. 32)

Recenzia: Alexander Stainforth - Láska k nakousnutí

31. března 2017 v 17:17 | Marry
Názov knihy: Láska k nakousnutí
Autor knihy: Alexander Stainforth
Jazyk: český jazyk
Počet strán: 272 strán
Väzba: pevná väzba
Vyšlo v roku: 2017
Vydalo vydavateľstvo: Nakladatelství čas

Anotácia:
Co může workoholičce Lauře zkomplikovat život ještě víc než to, že přijde o práci, a tak už není obávaná šéfová? Zamiluje se. Zpočátku to tak sice nevypadá, protože ten otrava jí už podruhé zablokoval vjezd do domu, ale nakonec se z něho vyklube nový soused. Hodně sexy soused. Následuje pozvánka na večeři, první společný den… a Laura má hlavu v oblacích. Nic ovšem není takové, jak se na první pohled zdá, a řada zdánlivých náhod a propletenců na sebe nedá dlouho čekat. Život po vyhazovu snad už nemůže být zábavnější a víc vzrušující. Nebo ano?

O autorovi v skratke:
Alexander Stainforth (vlastným menom David Kaps) sa narodil 18. Apríla 1982. Do dnešného dňa mu vyšlo takmer dvadsať kníh: historicko-romantická tetralógia Lady Jane, séria Krásná Karolína, romány Ďáblova nevěsta a Pod maskou nevinnosti. Napísal aj niekoľko hororových príbehov a jeden paranormálny (Pád noci). Viac sa o ňom a jeho knihách dozviete na jeho stránke: www.stainforth.cz. | Facebook

Obálka:
Obálka knihy sa mi páči, aj keď by som si podklad vedela predstaviť asi v trochu živšej farbe. Na druhú stranu, ilustrácia na čiernom podklade aspoň krásne vyniká.

Moje pocity z knihy:
Keď Lauru vyhodia z práce, zdá sa, že pre ňu nastal koniec sveta. Na plač však nemá čas. Do života jej vstúpi nový sused a Laura si tak konečne uvedomí, že práca nie je všetko. Našla snáď svoju životnú lásku?

Skutečně jsem byla workoholik a schovala se před světem k činnosti, která mi nedovolovala myslet na nic jiného.
(str. 98)

Recenzia: Miroslava Varáčková - Grafitové dievča

25. března 2017 v 19:39 | Marry
Názov knihy: Grafitové dievča
Autorka knihy: Miroslava Varáčková
Jazyk: slovenský jazyk
Počet strán: 184 strán
Väzba: tvrdá s prebalom
Vychádza: 12. apríla 2017
Vydáva vydavateľstvo: Slovart

Anotácia:
Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti. Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote. Miroslava Varáčková vytvorila vo svojom najnovšom, čiastočne komiksovom románe opäť nezabudnuteľnú hrdinku, ktorá sa v krutej slovenskej realite nebojí postaviť predurčenému osudu, chytiť život do vlastných rúk a pokúsiť sa vybudovať si svetlejšiu budúcnosť. Ponorte sa do trpko-sladkého románu, o ktorom budete premýšľať ešte dlho po dočítaní.

O autorke v skratke:
MIROSLAVA VARÁČKOVÁ má doma troch chlapov a psa. Keď ich ráno vypraví do práce a do školy, odpláva ku klávesnici počítača a do sveta fantázie. Každá jej nová kniha je totiž cestou, na ktorú sa so svojimi hrdinkami vypraví. Ich cieľ nie je nikdy jasný, ten objavujú spolu a ich zážitky formujú nielen Mirku, ale aj jej hrdinky.
Grafitové dievča (SLOVART 2017) je Mirkina dvanásta kniha. Medzi jej najznámejšie a čitateľmi najobľúbenejšie patria dystopie Adaptácia (SLOVART 2015) a Prežila som svet (2011) a knihy pre dospievajúce dievčatá Len to nikomu nepovedz (SLOVART 2015), Nepobozkaná (2014), Láska z ulice (2014) a Tri kroky do pekla (2013). (Zdroj: slovart.sk)

Obálka:
Obálka je úplne jednoduchá a aj keď by som si vedela predstaviť trochu viac farieb, musím uznať, že v jednoduchosti je krása.

Moje pocity z knihy:
Stredoškoláčka Táňa žije so svojou matkou, ktorá je alkoholička. Všetky peniaze vráža do alkoholu a tak, aby mala Táňa čo jesť, musí kradnúť. S tým jej pomáha jej kamarát Britva, ktorý na rozdiel od Táni, s peniazmi nemá žiaden problém. Jedného dňa ju ale na ulici zastaví muž a ponúkne jej prácu. Fotograf Ben vidí v Táni svoju novú múzu a je odhodlaný dostať ju pred svoj objektív. Keď nakoniec s jeho ponukou súhlasí, zdá sa, že už nikdy nebude musieť riskovať pri kradnutí, a že by raz mohla viesť normálny život. Problém však nastáva v momente, keď jej sny narušia nečakané city a krutá pravda.

Do uší si vkladala drobné slúchadlá a hlasno si púšťala hudbu, hlavu si skrývala pod vankúš a nahovárala si, že je sama, niekde ďaleko a žije krásny, bezstarostný život. Takto klamať sa však dokázala iba chvíľu.
(str. 63)

Recenzia: Ivica Ďuricová - Zlaté puto

22. února 2017 v 16:38 | Marry
Názov knihy: Zlaté puto
Autorka knihy: Ivica Ďuricová
Diel: 1/3
Jazyk: slovenský
Počet strán: 350
Väzba: brožovaná
Vyšlo v roku: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Adlervia Press

Anotácia:
Keď sa Sofia, nič netušiaca majiteľka baliaceho servisu, nechtiac dostane do boja dvoch odvekých rivalov Williama a Adama, jej život začne ísť prudko dolu z kopca. Zrazu odhaľuje prastaré umenie charizmágie a sama zisťuje, že má dar, ktorý vôbec nechcela.
Slepo nasledujúc agenta Williama na jeho misiu v talianskom Ríme sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Stane sa obetným baránkom a je donútená pykať za chyby iných.
Na jej pleciach napokon stojí rozhodnutie, či zachrániť seba alebo celý svet...
Na ktorú stranu sa pridáte vy? Vyberiete si zmysel pre spravodlivosť alebo túžbu po moci? A je toto rozhodnutie vôbec také čierno-biele?

O autorke v skratke:
Ivica Ďuricová je mladá slovenská copywriterka a autorka biznisových kníh. Zlaté puto je jej prvá fikcia. Rada cestuje po svete a zbiera neobyčajné zážitky, ktoré potom využíva pri písaní kníh. Jej najobľúbenejšie miesto na svete je Rím. (Zdroj: kniha)
- O tom, ako kniha vznikala sa môžete dočítať TU.

Obálka:
Obálka knihy je jednoduchá, čo sa mi v podstate aj páči, pretože v jednoduchosti je krása. Len sa musím priznať, že keď som ju prvý raz videla, mala som dojem, že je to kniha s nejakým náboženským obsahom. Ani presne neviem opísať prečo. Zdanie niekedy fakt klame...

Moje pocity z knihy:
Mladá Sofia má takmer bezstarostný život. Stretáva sa s priateľmi, vychutnáva si šišky a vlastní svoj milovaný baliaci servis. Jedného dňa ale príde do jej práce William, tajomný mladík, ktorý chce využiť Sofiine služby. Táto nečakaná návšteva však zmení celý jej život.

Na hodinkách, ktoré mala na ľavom zápästí, sa nástojčivo hýbala sekundová ručička. A ona zrazu vedela, že s každým jedným jej pohybom sa jej stále viac a viac vzďaľuje jej starý život.
(str. 123)

Recenzia: Rick Yancey - Piata vlna

6. října 2016 v 21:30 | Marry
Názov knihy: Piata vlna
Originálny názov: The 5 Wave
Autor knihy: Rick Yancey
Jazyk: slovenský
Počet strán: 376 strán
Väzba: tvrdá s prebalom
Rok vydania: 2014
Vydalo vydavateľstvo: Tatran

Anotácia:
Po Prvej vlne ostala len tma. Po Druhej unikli len šťastlivci. A po Tretej sa zachránili iba nešťastníci. Po Štvrtej vlne platí jediné pravidlo: nikomu never.
Teraz sa schyľuje k Piatej vlne a na osamotenom úseku autostrády sa pred nimi snaží uniknúť Cassie. Pred bytosťami, ktoré sa iba podobajú na ľudí, potulujú sa po krajine a zabíjajú všetko okolo seba.
Pred bytosťami, ktoré rozprášili posledných obyvateľov Zeme. Až kým Cassie nestretne Evana Walkera, je presvedčená, že prežije, iba ak ostane sama. Očarujúci a záhadný Evan môže byť Cassiinou jedinou nádejou pri záchrane jej brata - ba dokonca jej samej. No Cassie si musí vybrať medzi nádejou a zúfalstvom, medzi vzdorom a porážkou, medzi životom a smrťou. Musí sa vzdať alebo postaviť na odpor.
Piata vlna je pôsobivý príbeh plný prekvapení - sme uprostred chaotického sveta, ktorý sa nazýva Zem. Ľudstvo, hoci sa hrdinsky snaží vzdorovať mimozemšťanom, má mizivé šance na prežitie. Desivá, neošúchaná a skutočne výnimočná realita, s akou autor stvárnil príchod cudzích bytostí, pohltí každého čitateľa, takže knihu prečíta jedným dychom. Rick Yancey sa pohral so svojimi postavami a očividne ho to bavilo.

O autorovi v skratke:
Rick Yancey je autor niekoľkých románov pre dospelých a pamätí Spoveď daňového úradníka. Jeho prvý román pre mládež Neobyčajné dobrodružstvá Alfreda Kroppa sa dostal do finále súťaže o Carnegieho medailu. V roku 2010 získal román Monštrologista ocenenie Michaela L. Printza a jeho pokračovanie Prekliatie Wendiga postúpilo do finále knižných ocenení Los Angeles Times. Keď Rick nepíše, nerozmýšľa o písaní či necestuje po krajine a nerozpráva o písaní, zdržiava sa v kruhu svojej rodiny. Jeho romány boli preložené do viac ako dvadsiatich jazykov a získali množstvo ocenení po celom svete. Piata vlna sa stala fenoménom ešte skôr, ako vyšla.

Obálka:
Podľa obálky sa hneď nedozviete o čom kniha bude, ale je jednoduchá a v jednoduchosti je krása.

Moje pocity z knihy:
Cassie je obyčajné dievča, žijúce celkom normálny život. Jedného dňa sa však na oblohe objaví mimozemská loď a svet sa obráti hore nohami. Mimozemská rasa má záujem o planétu Zem, ale nie s jej obyvateľmi. Štyri vlny postupne zabili takmer celé ľudstvo a tí čo prežili čakajú na koniec - na piatu vlnu. Cassie síce prežila štyri vlny vyvražďovania, ale jediné čo ju drží pri živote je jej brat a sľub, ktorý mu dala. Podarí sa jej sľub dodržať?

Recenzia: Victoria Aveyard - Červená kráľovná

27. září 2016 v 21:15 | Marry
Názov knihy: Červená kráľovná
Originálny názov: Red Queen
Autorka knihy: Victoria Aveyard
Jazyk: slovenský jazyk
Počet strán: 352 strán
Väzba: pevná s prebalom
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Červená kráľovná je napínavý román od Victorie Aveyard, ktorý sa stal svetovým bestsellerom už v 25 krajinách.

Spoločnosť je rozdelená na dve časti - Strieborných špičkových bojovníkov s božskými schopnosťami a Červených jednoduchých občanov, ktorí žijú pod krutou vládou Strieborných.
Mare Barrow je sedemnásťročné dievča, ktoré patrí medzi Červených, a ani vo sne by jej nenapadlo, že by to mohlo byť inak. No opak je pravdou. Onedlho zistí, že aj napriek tomu, že je Červená, aj ona má svoje schopnosti - dokonca také silné a jedinečné, že ohrozujú celú vládu Strieborných.
Lenže zahrávať sa so silou je veľmi nebezpečné. Vo svete rozdelenom krvou sa odohráva boj, ktorý vyhrá len ten najstatočnejší. A tak sa proti sebe postavia Červení a Strieborní, princ proti princovi a Mare proti vlastnému srdcu, pričom zrada číha na každom kroku. A potom stačí už len jediný chybný krok, ktorý zničí svet, aký dosiaľ poznali.
Zachránia mladú Mare jej nezvyčajné schopnosti alebo sa jej stanú osudnými?
Príbeh plný intríg, triedneho boja a klamstiev prinúti čitateľa, aby sa ponoril do napínavého deja s túžbou zistiť, aký bude osud Mare - dievčaťa, ktoré si od začiatku obľúbi.

O autorke v skratke:
Victoria Aveyard je americká spisovateľka fantasy románov pre mládež, ktorá si svojím debutovým románom Červená kráľovná získala čitateľov po celom svete. Autorka vyrastala v East Longmeadow v Massachusetts, neskôr sa presťahovala do Los Angeles, kde na Univerzite Južnej Kalifornie vyštudovala scénaristiku a dodnes tam žije. Za najväčšie životné úspechy považuje jazdu na koni pohorím Montany a cestu z Londýna do Edinburghu bez navigačného systému. V súčasnosti pracuje na treťom pokračovaní série Červená kráľovná a popritom sa venuje svojim srdcovým záležitostiam, ako sú rôzne literárne a filmové projekty. (Zdroj: kniha Červená kráľovná.)

Obálka:
Som veľmi rada, že vydavateľstvo knihe nezmenilo obálku, ale zostalo pri tej originálnej. Je jednoduchá a pritom tak nádherná.

Moje pocity z knihy:
Vo svete, v ktorom sú ľudia rozdelený podľa farby krvi je sedemnásťročná Mare odsúdená žiť v chudobe a v strachu. Taký je život každého Červeného. Strieborní si na rozdiel od nich užívajú život v bohatstve a prepychu. Oni majú moc - striebornú krv a schopnosti, ktoré im dávajú právo na lepší život. Mare je síce Červená, ale výnimočná. Kvôli svojim schopnostiam je nútená opustiť svoju rodinu a vydávať sa svojho nepriateľa - za Striebornú. Červení síce majú nádej na lepší život, ale ako ho dosiahnuť vo svete, v ktorom každý môže zradiť každého?

Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.

Recenzia: C. J. Redwine - Stínová královna

12. srpna 2016 v 11:32 | Marry
Názov knihy: Stínová královna
Originálny názov: The Shadow Queen
Autorka knihy: C. J. Redwine
Jazyk: český
Väzba: pevná s prebalom
Počet strán: 360 strán
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Baronet

Anotácia:
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.
Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky...
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi - a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější - svůj vlastní život.

O autorke v skratke:
C. J. Redwine má rada rozprávky, Harryho Pttera a všetky filmy s Johnym Deppom. Ak písanie kníh niekedy skončí fiaskom, pridá sa k Avengerom a deň čo deň bude môcť chodiť do práce v kapucni.
C. J. žije s manželom a deťmi v meste Nashville v Spojených štátoch amerických. Viac o nej prezradia jej webové stránky www.cjredwine.blogspot.com.

Obálka:
Som rada, že má kniha originálnu obálku. Je jednoduchá a krásna zároveň, takže v kníhkupectve dokáže ľahko upútať.

Moje pocity z knihy:
Keď Lorelei zomrela matka, jej otec sa oženil s jej sestrou Irinou, marduškou túžiacou po moci. Po tom, ako zabila kráľa a ovládla Havraniu ríšu, Lorelei je nútená skrývať sa a chrániť svojho brata Lea. S pomocou bývalého vrchného gardistu Gabrila trénuje svoje magické schopnosti, aby jedného dňa porazila Irinu a vládla svojej ríši. Keď sa však v kráľovstve objaví kráľ Eldru, Lorelei sa už nemôže skrývať a musí začať konať. Záchrana kráľovstva ju bude stáť viac ako by chcela. ... Myslím, že príbeh o Snehulienke pozná každý. Stínová královna je jeho skvelý retelling.
 
 

Reklama