Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry |  Recenzie
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.


Kniha Sny na mieru nemá s fantasy svetom nič spoločné, no aj napriek tomu dokázala naplniť moje čitateľské očakávania. Na chvíľu som odbočila od svojho obľúbeného žánru a zistila, že potrebujem viac takýchto kníh. Viac príbehov o skutočnom živote...

Mám dvadsaťjeden rokov a milujem svet. Presne tak sa cítila: zamilovaná do všetkých a nikoho, slobodná a šťastná.
(str. 19)

Andrea Krištofíková rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré na ceste životom hľadajú svoju lásku. Kým jedna neverí, že by niekde mohol čakať muž jej snov, druhá o toho svojho prichádza. A pritom by im k šťastnému životu stačilo len pár správnych rozhodnutí a vhodných slov.

Autorka sa v tejto knihe zaoberá otázkou každodenného života, toho, čo je reálne. Opisuje každodenné starosti ženy s dospievajúcim dieťaťom. Ženy, ktorá kvôli nesprávne voleným slovám vyvoláva hádky medzi ňou a jej mužom. Ženy, ktorá ma strach, že o svoju rodinu postupne prichádza. A na opačnej strane stojí žena, ktorej život napĺňa kariéra a sen o tom, že jej bývalí priateľ bude opäť jej súčasným. Keď sa zdá, že ani jedna už nemá nádej, všetko začne naberať úplne iný, nový smer. Pretože nádej je tu vždy. Odchod do španielskej Marbelly sa spočiatku ani jednej nezdá príliš vhodným, ale nakoniec sa ukáže, že práve toto miesto je riešením ich problémov.

Musia si nájsť inú tému, nehrabať sa stále v starinárstve. Ale dá sa to vôbec? Obrazy svojich životných lások nosíme predsa stále so sebou a tie nás do minulosti opäť vrátia.
(str. 177)

Autorka napísala román o ženách riešiacich problémy vo svojom živote. O kríze nie len v láske či manželstve, ale aj o výkyvoch v priateľstve. Je to príbeh odrážajúci súčasnosť, v ktorom sa určite nájde nejedna žena. Kniha je rozdelená na štyri časti - Vôbec nič, Zlatý prach, Nauč ma snívať a Možno inokedy, pričom každá obsahuje niekoľko kapitol. Autorka zvolila pri písaní tretiu osobu. Myslím, že štýl jej písania by mal vyhovovať každému, kniha sa číta ľahko. Postupný vývin deja sledujeme z pohľadu oboch kamarátok, aj keď tak kniha nie je priamo rozdelená. Chvíľu však ležíme v posteli so Sofiiným ex a o pár strán sa Nela háda so svojim mužom. Sledujeme vývoj ich "vlastného" príbehu, ich pocity a spomíname pomocou ich spomienok.

Postavy:
Autorka vytvorila vcelku reálne postavy. Z dvoch kamarátok mi bola viac sympatickejšia Sofia ako Nela. Asi preto, že Sofia sa nemala s kým toľko hádať. A okrem jednej kamarátky a kolegov v práci nemala v podstate nikoho. Takže vo mne vyvolala aj viac ľútosti. Samozrejme, postupne sa všetko menilo. Čo sa mužského obsadenia týka, v podstate k nim nemám žiadne výhrady. Lukáš mi vyhovoval, Paľo zastupoval "typického" manžela, žijúceho snáď v každej "normálnej" rodine a do Tea som sa zrejme zamilovala. Dobre, až taký úžasný zas nebol, ale určite som ho mala najradšej. Jediný, kto mi v knihe veľmi nesadol bol Nelin syn. Možno je v štádiu dospievania, ale to neznamená, že jeho matka bude kvôli tomu chodiť okolo neho po špičkách. Pre túto situáciu by som si vedela predstaviť trošku iné riešenie.

Vieš, čo si myslím? Že niektorí priatelia sú ako šaty: raz z nich vyrastieme.
(str. 181)

Zhrnutie:
Aj keď som mala na začiatku obavy z toho, že moja odbočka z obľúbeného žánru vykope tejto knihe hrob, je to úplne inak. Bola to príjemná zmena a určite touto knihou nekončí. Kniha ma vôbec nesklamala. Bolo to predovšetkým oddychové čítanie, ktorým som si spríjemnila dovolenku. A to odporúčam asi každému. Dovolenky sa síce končia, ale oddýchnuť si pri knihe môžete vždy. Jasné, nie je to dokonalá kniha, nájde sa niečo, čo by sa dalo vylepšiť. Ale tak je to asi pri každej knihe. Z môjho uhla pohľadu si kniha zaslúži štyri hviezdičky a tak jej ich dávam.


| Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Motýľ. |
| Knihu si môžete objednať TU. |
| Fotky použité v recenzii sú moje vlastné. Prosím kopírovať so zdrojom. Viac fotiek nájdete v článku PHOTOSHOOT #4 | Sny na mieru, alebo na instagrame pod hashtagom #snynamieruphotoshoot. |
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lyn von Nightlight Lyn von Nightlight | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 15:04 | Reagovat

Kniha síce nie je nič pre mňa, ale v recenzii si to opísala celkom dobre. A tá obálka je krásna. Mám rada, keď sú takéto farebné, to ti hneď pritiahne oči :D :D V kníhkupectve medzi ostatnými knihami poriadne svietila, keď som ju tam videla. :D

2 Smithe805 Smithe805 | E-mail | Web | 7. června 2017 v 9:40 | Reagovat

Fckin awesome things here. I am very glad to see your article. Thanks a lot and i'm looking forward to contact you. Will you please drop me a mail? dddkeecffbaebbdc

3 Smithd195 Smithd195 | E-mail | Web | 4. března 2018 v 21:59 | Reagovat

Some genuinely prize content on this internet site, bookmarked. faebdgggkebdfkbd

4 Michaelwrows Michaelwrows | E-mail | Web | 5. března 2018 v 19:52 | Reagovat
5 wigt19 wigt19 | E-mail | Web | 7. března 2018 v 4:34 | Reagovat

Through the power of drug lessen programs, we can step you relevant discounts off of typical superior http://cephalexin.500mgantibiotics.com/ cephalexin keflex  prices. Our peach on pass network providers are dedicated to increasing access to affordable prescription <a href=http://cephalexin.500mgantibiotics.com/ >cephalexin</a> and medication. Throughout their parley efforts with large pharmaceutical companies our providers have brought discounts of an average of less 50% wrong to you in requital for free.

6 ShippingStaDa ShippingStaDa | E-mail | Web | 9. března 2018 v 6:58 | Reagovat

<a href=http://webplaneta.de/topic.php?topic=470>отсюда</a>|

7 ylkvabj ylkvabj | E-mail | Web | 13. března 2018 v 16:31 | Reagovat

In the course the power of instruction pass programs, we can forth you suggestive discounts away of customary important http://genericvigra.org/ buy viagra  prices. Our peach on disregard network providers are dedicated to increasing access to affordable medication <a href=http://genericvigra.org/ >buy viagra online</a> and medication. Through their parley efforts with eminently pharmaceutical companies our providers make brought discounts of an for the most part of practically 50% wrong to you in behalf of free.

8 uuhauk uuhauk | E-mail | Web | 16. března 2018 v 16:51 | Reagovat

Middle of the power of drug discount programs, we can step you significant discounts away of customary high http://viagraprecioes.com/ viagra femenino  prices. Our peach on discount network providers are dedicated to increasing access to affordable remedy <a href=http://viagraprecioes.com/ >sildenafilo</a> and medication. Middle of their parley efforts with muscular pharmaceutical companies our providers take brought discounts of an average of practically 50% misled to you for free.

9 bettyeaj4 bettyeaj4 | E-mail | Web | 17. března 2018 v 17:57 | Reagovat

New kick ass photo blog
http://hotpic.erolove.in/?entry-adrienne
watch prison break the mother lode left hand solution light shines black blogspot com hamster mature cukhold porn desnudo gay lesbiana download demo spongebob battle for bikini bottom

10 sandranz2 sandranz2 | E-mail | Web | 25. března 2018 v 23:38 | Reagovat

Started untrodden cobweb predict
http://arab.sex.photo.xblog.in/?post-rachel
trust keita month cheat gender

11 Keithcaugs Keithcaugs | E-mail | Web | 30. března 2018 v 11:55 | Reagovat
12 alkoholrus alkoholrus | E-mail | 1. dubna 2018 v 2:12 | Reagovat

Качественный алкоголь в 5 литровых канистрах с доставкой по России

Предлагаю вашему вниманию качественный алкоголь по демократичным ценам.
Доставка по всей России от 1 коробки (3 канистры по 5л)

В наличии:
Водка (Де люкс) 600руб\5л
Водка со вкусами (Виноград, вишня, грейпфрут, дыня, клюква, лимон, мята, черная смородина) 600руб\5л
Коньяк (обычный 5 звезд, шоколадный, вишневый, миндальный, карамельный, барбарис, мускат, абрикос) 600 руб\5л
Ром Баккарди (белый, черный) 650руб\5л
Текила Olmeca (золотая, серебряная) 650руб\5л
Виски Grants 650руб\5л
Наливка спотыкач (вишня с черносливом, 60% сахара) 650руб\5л
Амаретто (миндаль, вишня) 600руб\5л
Джин "Бифитер" 900 руб\5л
Абсент "Ксента" 900руб\5л
Самбука "Молинари" 900руб\5л
Ментоловая водка "Минта" Финская водка 900руб\5л
"Куантро" апельсиновый ликер 900 руб\5л
Мартини (вермут) 900руб\5л
Вино крепленое 18% (Малиновое, изабелла, вишневое) 600 руб\5л
Спирт "Люкс" 96 градусов 850руб\5л

Весь алкоголь отличного качества и постоянно проходит контроль качества.
Доставка по территории России транспортными компаниями занимает от 2ух до 15 дней.

Контакты для связи:
+7 988 3208922 Алексей (Телефон, viber, whatsapp, skype)
@Alkogolru - telegram

13 JACficky JACficky | E-mail | Web | 7. dubna 2018 v 5:52 | Reagovat

Сфера применения вилочных погрузчиков из Китая весьма широка. В зависимости от габаритов машины, а также типа топлива техника может быть использована на небольших складах, в торговых центрах, промышленных ангарах, на железнодорожных вокзалах, аэродромах и в портах, на строительных площадках.

http://hdlenta.ru/user/jacphone7grillU8/

14 nevagp1 nevagp1 | E-mail | Web | 11. dubna 2018 v 19:18 | Reagovat
15 amparogz2 amparogz2 | E-mail | Web | 11. dubna 2018 v 19:58 | Reagovat

Disencumber ladyboys  
http://shemaledating.sexblog.pw/?profile-arlene
  free shmale sex shemal transxual sex semale shemalemovie.com

16 charlenely18 charlenely18 | E-mail | Web | 12. dubna 2018 v 17:06 | Reagovat

Updated contrive number:
http://lester.go.telrock.net

17 Jamesfef Jamesfef | E-mail | Web | Pondělí v 4:33 | Reagovat

新北市三峡车身医美诊所 http://car-refurbished.com/

18 Dustinzek Dustinzek | E-mail | Web | Pondělí v 5:58 | Reagovat

XYZ專業光碟教學網站 http://xyz.net.tw/

19 Smithf920 Smithf920 | E-mail | Web | Pondělí v 21:20 | Reagovat

Valuable information. Fortunate me I discovered your web site by chance, and I am surprised why this coincidence didn't happened in advance! I bookmarked it. cedeaaadeggaebcd

20 Cedrickwaype Cedrickwaype | E-mail | Web | Dnes v 5:12 | Reagovat

unethost無限空間虛擬主機 http://blog.unethost.com/

21 DennisSoync DennisSoync | E-mail | Web | Dnes v 10:48 | Reagovat

台北-中和【均媄醫美診所】─台北微整形、童顏針、玻尿酸最推薦的醫美診所! http://micro-plastic.com/

22 Kevindiupe Kevindiupe | E-mail | Dnes v 16:44 | Reagovat

cost of sildenafil on private prescription actos procesales que interrumpen la prescripcion generic bactrim side effects prescription medication paxil safe website to buy generic viagra <a href="http://rubeninorchids.com">http://rubeninorchids.com/</a>I actually remember helping people prepare fortestimony before Congressman Solarz when he was the chairman ofone of your subcommittees. Austin Freeman9781494005368 1494005360 Creative Wood Design, Ernst Rottger,... The authorship of this was attributed to Dame Juliana Berners, the prioress of the Benedictine Sopwell Nunnery. That strikes fear right there. Take hold of the things that are here. She also continued with her writing and continued to publish poetry. On this page:How does EPA estimate the risk of health effects from low levels of exposure? More again to plant some items really soon.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama