Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry |  Recenzie
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.


Kniha Sny na mieru nemá s fantasy svetom nič spoločné, no aj napriek tomu dokázala naplniť moje čitateľské očakávania. Na chvíľu som odbočila od svojho obľúbeného žánru a zistila, že potrebujem viac takýchto kníh. Viac príbehov o skutočnom živote...

Mám dvadsaťjeden rokov a milujem svet. Presne tak sa cítila: zamilovaná do všetkých a nikoho, slobodná a šťastná.
(str. 19)

Andrea Krištofíková rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré na ceste životom hľadajú svoju lásku. Kým jedna neverí, že by niekde mohol čakať muž jej snov, druhá o toho svojho prichádza. A pritom by im k šťastnému životu stačilo len pár správnych rozhodnutí a vhodných slov.

Autorka sa v tejto knihe zaoberá otázkou každodenného života, toho, čo je reálne. Opisuje každodenné starosti ženy s dospievajúcim dieťaťom. Ženy, ktorá kvôli nesprávne voleným slovám vyvoláva hádky medzi ňou a jej mužom. Ženy, ktorá ma strach, že o svoju rodinu postupne prichádza. A na opačnej strane stojí žena, ktorej život napĺňa kariéra a sen o tom, že jej bývalí priateľ bude opäť jej súčasným. Keď sa zdá, že ani jedna už nemá nádej, všetko začne naberať úplne iný, nový smer. Pretože nádej je tu vždy. Odchod do španielskej Marbelly sa spočiatku ani jednej nezdá príliš vhodným, ale nakoniec sa ukáže, že práve toto miesto je riešením ich problémov.

Musia si nájsť inú tému, nehrabať sa stále v starinárstve. Ale dá sa to vôbec? Obrazy svojich životných lások nosíme predsa stále so sebou a tie nás do minulosti opäť vrátia.
(str. 177)

Autorka napísala román o ženách riešiacich problémy vo svojom živote. O kríze nie len v láske či manželstve, ale aj o výkyvoch v priateľstve. Je to príbeh odrážajúci súčasnosť, v ktorom sa určite nájde nejedna žena. Kniha je rozdelená na štyri časti - Vôbec nič, Zlatý prach, Nauč ma snívať a Možno inokedy, pričom každá obsahuje niekoľko kapitol. Autorka zvolila pri písaní tretiu osobu. Myslím, že štýl jej písania by mal vyhovovať každému, kniha sa číta ľahko. Postupný vývin deja sledujeme z pohľadu oboch kamarátok, aj keď tak kniha nie je priamo rozdelená. Chvíľu však ležíme v posteli so Sofiiným ex a o pár strán sa Nela háda so svojim mužom. Sledujeme vývoj ich "vlastného" príbehu, ich pocity a spomíname pomocou ich spomienok.

Postavy:
Autorka vytvorila vcelku reálne postavy. Z dvoch kamarátok mi bola viac sympatickejšia Sofia ako Nela. Asi preto, že Sofia sa nemala s kým toľko hádať. A okrem jednej kamarátky a kolegov v práci nemala v podstate nikoho. Takže vo mne vyvolala aj viac ľútosti. Samozrejme, postupne sa všetko menilo. Čo sa mužského obsadenia týka, v podstate k nim nemám žiadne výhrady. Lukáš mi vyhovoval, Paľo zastupoval "typického" manžela, žijúceho snáď v každej "normálnej" rodine a do Tea som sa zrejme zamilovala. Dobre, až taký úžasný zas nebol, ale určite som ho mala najradšej. Jediný, kto mi v knihe veľmi nesadol bol Nelin syn. Možno je v štádiu dospievania, ale to neznamená, že jeho matka bude kvôli tomu chodiť okolo neho po špičkách. Pre túto situáciu by som si vedela predstaviť trošku iné riešenie.

Vieš, čo si myslím? Že niektorí priatelia sú ako šaty: raz z nich vyrastieme.
(str. 181)

Zhrnutie:
Aj keď som mala na začiatku obavy z toho, že moja odbočka z obľúbeného žánru vykope tejto knihe hrob, je to úplne inak. Bola to príjemná zmena a určite touto knihou nekončí. Kniha ma vôbec nesklamala. Bolo to predovšetkým oddychové čítanie, ktorým som si spríjemnila dovolenku. A to odporúčam asi každému. Dovolenky sa síce končia, ale oddýchnuť si pri knihe môžete vždy. Jasné, nie je to dokonalá kniha, nájde sa niečo, čo by sa dalo vylepšiť. Ale tak je to asi pri každej knihe. Z môjho uhla pohľadu si kniha zaslúži štyri hviezdičky a tak jej ich dávam.


| Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Motýľ. |
| Knihu si môžete objednať TU. |
| Fotky použité v recenzii sú moje vlastné. Prosím kopírovať so zdrojom. Viac fotiek nájdete v článku PHOTOSHOOT #4 | Sny na mieru, alebo na instagrame pod hashtagom #snynamieruphotoshoot. |
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (246)
Zobrazit starší komentáře

201 Zasoncoepe Zasoncoepe | E-mail | 9. prosince 2018 v 20:42 | Reagovat

how many drops of cbd oil for anxiety
http://cbdoilforsales.com - cbd oil for sale
  cbd amazon
<a href="http://cbdoilforsales.com">cbd oil
</a> - cbd vape kit
cbd dosage for sleep

202 Thomasgen Thomasgen | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 11:40 | Reagovat

Некоторый слышали о <a href=https://f.gdeslon.ru/f/1abe579de37de631>возможностях станет крупных заработков для фондовых рынках</a>, только не все четко понимают, сколько это следовать торжище и каким именно образом позволительно заслуживать для нем. В представлении некоторых возникают картины с большим скоплением прилавков, с одной стороны которых расположились продавцы, а сообразно другую сторону — покупатели. Однако для деле всетаки обстоит иначе.

Понятие рынка
Базар начал формироваться в 70-х годах прошлого века.  С этого времени страны перешли для ямайскую систему. Курсы валют стали подчиняться через рыночных отношений, а не устанавливаться государством, только было прежде. Подобное развитие событий способствовало нормальному функционированию мировой экономики. В полной мере стал возможен обмен капитала между различными странами. Теперь вседневный и увеличивающийся со временем оборот международной торговой площадки составляет через 5 до 7 трлн долларов.
В качестве товара здесь выступают валюты.  Совершенно приемлемо параллель этого рынка с обменным пунктом, в котором одна денежная экземпляр покупается (либо продается) ради другую.
Возьмем, коль в ближайшем будущем известно, сколько довольно проистекать ценовой величина доллара США, то это случай можно использовать ради получения прибыли, купив американскую валюту и перепродав ее по выгодной ради себя цене. Финансовые операции для международном рынке происходят подобным же образом, только с более крупными суммами.
фондовый торг предоставляет мочь получения профита благодаря курсовой разнице. Почти курсом принято постигать единицу одной валюты, выраженную в единицах другой. При падении спроса для любую из валют, она дешевеет. Следовательно другая денежная единица начинает пользоваться большим спросом, и ее достоинство растет. Наживать дозволительно вроде на падении цен, так и на их росте.
<a href="https://f.gdeslon.ru/f/1abe579de37de631"><img src="http://static.gdeslon.ru/uploads/medias/00/00/21/89/34/media_218934.png?1447419395"; alt="promo_3"></a>   заработать проще чем кажется, к тому же <a href=https://f.gdeslon.ru/f/1abe579de37de631>здесь научат зарабатывать</a>.

203 StephenPlorn StephenPlorn | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 11:45 | Reagovat

喜多福,乾拌麵,拌麵,乾麵,呷什麵,關廟麵,手工麵,手作麵,沙茶咖哩,川味麻辣 牛肉風味,油蔥香菇,香蒜麻醬,紅油烏醋,麻辣麻醬,川味麻辣,團購美食,sidofu,日曬麵條,古法手工精製,日光自然曬乾,乾拌麵網路票選,拌麵網路票選 ,乾拌麵台灣票選 ,拌麵台灣票選,乾拌麵排名,拌麵排名,2018乾拌麵之王

https://www.sidofu.net/

204 tracyvd69 tracyvd69 | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 14:11 | Reagovat

Scandal porn galleries, daily updated lists
http://bisexual.porn.xblognetwork.com/?rachael

fat girl gets fucked free porn sexy babes porn videos tattoo porn stars afrikaans porn tube gay black male porn

205 ElmerFup ElmerFup | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 17:50 | Reagovat

Some of us generate this <a href="http://zerkalo-1xbet-rabochee.info/">http://zerkalo-1xbet-rabochee.info/</a> for your family

206 leahsg1 leahsg1 | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 18:11 | Reagovat

Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://lesbian.pron.instasexyblog.com/?macey

free flash kiddie porn movies free access to all porn paysites free xxx porn pics and vids gay grandpa porn sites big amozon women porn

207 JordanNig JordanNig | E-mail | Web | 10. prosince 2018 v 20:43 | Reagovat

Howdy! <a href=http://onlinepharmaciescanadarx.com/>drugstore canada free shippingot</a> beneficial site http://onlinepharmaciescanadarx.com

208 야마토게임 야마토게임 | E-mail | Úterý v 18:56 | Reagovat

They look at my dim complexion and they laugh.
But that don’t irritate me.
Quest of I’m beautiful.
Gorgeous me.

I fianc‚ my comprehensive nose,
and viscous lips.
I’m beautiful.
Smashing me.

Instantly, my hips are roomy,
and I got a ration of junk in my trunk.
But I’m beautiful.
Gorgeous me.

My hair may be rude,
And my breast are not enhance.
But I’m unruffled beautiful.
First-rate me.

<a href=https://reelgame.tk> 야마토게임 </a>

209 ZorinaEmece ZorinaEmece | E-mail | Web | Úterý v 19:37 | Reagovat

uk online online over counter

     e4fd online verkauf kanada

210 Jamesnurge Jamesnurge | E-mail | Web | Úterý v 22:00 | Reagovat

Hi there! <a href=http://cialissmx.com/>buy cialis soft tabs</a> very good internet site http://cialissmx.com

211 WoodrowGot WoodrowGot | E-mail | Web | Středa v 2:33 | Reagovat

Hello! <a href=http://zovirax-acyclovir.com/>where can i buy acyclovir cream</a> excellent web site http://zovirax-acyclovir.com

212 Charlesgreed Charlesgreed | E-mail | Web | Středa v 3:36 | Reagovat

dig this <a href=http://bulgarianlondon.com/en/about-bulgaria-1011>bulgarian london</a>

213 WoodrowGot WoodrowGot | E-mail | Web | Středa v 5:43 | Reagovat

Hi there! <a href=http://zovirax-acyclovir.com/>purchase acyclovir</a> very good web site http://zovirax-acyclovir.com

214 JosephLic JosephLic | E-mail | Web | Středa v 18:13 | Reagovat

<a href=http://forum-sportowe.co.pl/>Berator</a>

215 SadofEmece SadofEmece | E-mail | Web | Čtvrtek v 21:35 | Reagovat

be is in philippines

     3292 cost of is at boots

216 PetrHom PetrHom | E-mail | Web | Čtvrtek v 23:20 | Reagovat

Немало разглядывал содержание сети, при этом к своему удивлению открыл актуальный вебсайт. Вот гляньте: https://shopfishing.com.ua/matras-naduvnoj-intex/  . Для меня вышеуказанный вебсайт оказал яркое впечатление. Пока!

217 DorianaEmece DorianaEmece | E-mail | Web | Pátek v 21:36 | Reagovat

taking is overseas

     1a96 best is tablet

218 sharronhp16 sharronhp16 | E-mail | Web | Sobota v 0:06 | Reagovat

Hot teen pics
http://senior.dating.instasexyblog.com/?elsa

free porn sex xxx bbw mature homemade porn free porn videos like pichunter threesomes porn sample trailer voyour porn

219 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Sobota v 9:22 | Reagovat

online viagra france

220 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Sobota v 17:48 | Reagovat

something better than is

221 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Sobota v 22:30 | Reagovat

mejor viagra natura

222 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Sobota v 23:03 | Reagovat

viagra for men benefits

223 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 0:26 | Reagovat

online viagra in india

224 RogerFof RogerFof | E-mail | Web | Včera v 11:15 | Reagovat

<a href=https://www.facebook.com/alcohol14rf>Доставка якутск</a>

225 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 11:48 | Reagovat

viagra sildenafil citrate 50mg

226 Michaelten Michaelten | E-mail | Web | Včera v 11:54 | Reagovat
227 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 12:48 | Reagovat

forum viagra pour femme

228 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 14:27 | Reagovat

viagra preisvergleich 12

229 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 15:11 | Reagovat

is varighed

230 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 16:19 | Reagovat

site sur pour achat is

231 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 16:46 | Reagovat

generisches online viagra

232 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 18:58 | Reagovat

can buy viagra in malaysia

233 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 19:24 | Reagovat

buy cheap female viagra

234 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 20:00 | Reagovat

commander du is en suisse

235 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 21:44 | Reagovat

viagra pris sverige

236 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Včera v 23:03 | Reagovat

viagra effetti durata

237 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 0:06 | Reagovat

mexico viagra online

238 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 0:20 | Reagovat

experience with generic viagra

239 Edwardtoofs Edwardtoofs | E-mail | Dnes v 2:00 | Reagovat

присушки мощные и вызовы любимого мужчины
руны как инструмент любовной магии

http://otebe.info

проходит ли приворот
признаки кладбищенского приворота
стоит ли делать приворот последствия
что чувствует заказчик после приворота
действующий приворот женатого
как приворожить на расстоянии
как приворожить того кто нравится без последствий
приворот мужа на растущую луну
существует ли приворот кто сталкивался
мощный приворот на расстоянии

http://vseprivoroty.ru

защита от приворота мужа
сколько стоит сделать приворот
вызов любимого человека чтобы он позвонил
можно ли снять любовный приворот по фотографии

http://torovirp.com

что делать после приворота
как понять есть ли на муже приворот

как узнать что сына приворожили
приворот через секс

сделать мощный приворот
как приворожить бывшую жену

привороты на любовь последствия белая магия
черная магия черная венчание
как делают приворот симптомы и последствия
приворот белое венчание
приворот мужчины сделать по фото
приворот по фото магия
приворот на любовь парня по фото
черная магия приворот девушки
как с помощью магии вернуть жену
черный приворот ритуал

https://privorot-vsem.ru

что делать если на муже приворот
легкий приворот без последствия
у кого когда сработал кладбищенский приворот
как снять присушку с мужчины
как снять защиту с человека для приворота
приворот на мужчину по фото
приворот вернуть жену
привороженный может изменять
приворот на встречу с мужчиной
присушка любимого

240 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 2:28 | Reagovat

i recommend is from canada

241 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 2:30 | Reagovat

buy viagra 25mg tablets

242 DavidHeirl DavidHeirl | E-mail | Web | Dnes v 3:22 | Reagovat

<a href=http://spellsworld.com/>apk android games</a> - cracked apk market, best android apk download site

243 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 4:11 | Reagovat

watch viagra blue online

244 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 5:35 | Reagovat

viagra online to buy

245 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 5:42 | Reagovat

google online viagra sales

246 RannevEmece RannevEmece | E-mail | Web | Dnes v 6:24 | Reagovat

where to buy viagra for cheap

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama