Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry |  Recenzie
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.


Kniha Sny na mieru nemá s fantasy svetom nič spoločné, no aj napriek tomu dokázala naplniť moje čitateľské očakávania. Na chvíľu som odbočila od svojho obľúbeného žánru a zistila, že potrebujem viac takýchto kníh. Viac príbehov o skutočnom živote...

Mám dvadsaťjeden rokov a milujem svet. Presne tak sa cítila: zamilovaná do všetkých a nikoho, slobodná a šťastná.
(str. 19)

Andrea Krištofíková rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré na ceste životom hľadajú svoju lásku. Kým jedna neverí, že by niekde mohol čakať muž jej snov, druhá o toho svojho prichádza. A pritom by im k šťastnému životu stačilo len pár správnych rozhodnutí a vhodných slov.

Autorka sa v tejto knihe zaoberá otázkou každodenného života, toho, čo je reálne. Opisuje každodenné starosti ženy s dospievajúcim dieťaťom. Ženy, ktorá kvôli nesprávne voleným slovám vyvoláva hádky medzi ňou a jej mužom. Ženy, ktorá ma strach, že o svoju rodinu postupne prichádza. A na opačnej strane stojí žena, ktorej život napĺňa kariéra a sen o tom, že jej bývalí priateľ bude opäť jej súčasným. Keď sa zdá, že ani jedna už nemá nádej, všetko začne naberať úplne iný, nový smer. Pretože nádej je tu vždy. Odchod do španielskej Marbelly sa spočiatku ani jednej nezdá príliš vhodným, ale nakoniec sa ukáže, že práve toto miesto je riešením ich problémov.

Musia si nájsť inú tému, nehrabať sa stále v starinárstve. Ale dá sa to vôbec? Obrazy svojich životných lások nosíme predsa stále so sebou a tie nás do minulosti opäť vrátia.
(str. 177)

Autorka napísala román o ženách riešiacich problémy vo svojom živote. O kríze nie len v láske či manželstve, ale aj o výkyvoch v priateľstve. Je to príbeh odrážajúci súčasnosť, v ktorom sa určite nájde nejedna žena. Kniha je rozdelená na štyri časti - Vôbec nič, Zlatý prach, Nauč ma snívať a Možno inokedy, pričom každá obsahuje niekoľko kapitol. Autorka zvolila pri písaní tretiu osobu. Myslím, že štýl jej písania by mal vyhovovať každému, kniha sa číta ľahko. Postupný vývin deja sledujeme z pohľadu oboch kamarátok, aj keď tak kniha nie je priamo rozdelená. Chvíľu však ležíme v posteli so Sofiiným ex a o pár strán sa Nela háda so svojim mužom. Sledujeme vývoj ich "vlastného" príbehu, ich pocity a spomíname pomocou ich spomienok.

Postavy:
Autorka vytvorila vcelku reálne postavy. Z dvoch kamarátok mi bola viac sympatickejšia Sofia ako Nela. Asi preto, že Sofia sa nemala s kým toľko hádať. A okrem jednej kamarátky a kolegov v práci nemala v podstate nikoho. Takže vo mne vyvolala aj viac ľútosti. Samozrejme, postupne sa všetko menilo. Čo sa mužského obsadenia týka, v podstate k nim nemám žiadne výhrady. Lukáš mi vyhovoval, Paľo zastupoval "typického" manžela, žijúceho snáď v každej "normálnej" rodine a do Tea som sa zrejme zamilovala. Dobre, až taký úžasný zas nebol, ale určite som ho mala najradšej. Jediný, kto mi v knihe veľmi nesadol bol Nelin syn. Možno je v štádiu dospievania, ale to neznamená, že jeho matka bude kvôli tomu chodiť okolo neho po špičkách. Pre túto situáciu by som si vedela predstaviť trošku iné riešenie.

Vieš, čo si myslím? Že niektorí priatelia sú ako šaty: raz z nich vyrastieme.
(str. 181)

Zhrnutie:
Aj keď som mala na začiatku obavy z toho, že moja odbočka z obľúbeného žánru vykope tejto knihe hrob, je to úplne inak. Bola to príjemná zmena a určite touto knihou nekončí. Kniha ma vôbec nesklamala. Bolo to predovšetkým oddychové čítanie, ktorým som si spríjemnila dovolenku. A to odporúčam asi každému. Dovolenky sa síce končia, ale oddýchnuť si pri knihe môžete vždy. Jasné, nie je to dokonalá kniha, nájde sa niečo, čo by sa dalo vylepšiť. Ale tak je to asi pri každej knihe. Z môjho uhla pohľadu si kniha zaslúži štyri hviezdičky a tak jej ich dávam.


| Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Motýľ. |
| Knihu si môžete objednať TU. |
| Fotky použité v recenzii sú moje vlastné. Prosím kopírovať so zdrojom. Viac fotiek nájdete v článku PHOTOSHOOT #4 | Sny na mieru, alebo na instagrame pod hashtagom #snynamieruphotoshoot. |
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lyn von Nightlight Lyn von Nightlight | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 15:04 | Reagovat

Kniha síce nie je nič pre mňa, ale v recenzii si to opísala celkom dobre. A tá obálka je krásna. Mám rada, keď sú takéto farebné, to ti hneď pritiahne oči :D :D V kníhkupectve medzi ostatnými knihami poriadne svietila, keď som ju tam videla. :D

2 Smithe805 Smithe805 | E-mail | Web | 7. června 2017 v 9:40 | Reagovat

Fckin awesome things here. I am very glad to see your article. Thanks a lot and i'm looking forward to contact you. Will you please drop me a mail? dddkeecffbaebbdc

3 Smithc53 Smithc53 | E-mail | Web | 9. srpna 2017 v 2:34 | Reagovat

Heya im for the first time here. I discovered this board and I to uncover It truly helpful &amp it helped me out a whole lot. I hope to supply something back and aid other people such as you helped me. daecaekkcdeddked

4 RevebaEmece RevebaEmece | E-mail | Web | 27. září 2017 v 20:35 | Reagovat

generic viagra next day

      <a href=http://cheaphgviagra.com/>cheap viagra</a>

    <a href="http://cheaphgviagra.com/">buy cheap viagra</a>

    viagra 25mg filmtabletten

5 VoldemEmece VoldemEmece | E-mail | Web | 1. října 2017 v 23:11 | Reagovat

is levitra better than cialis

      <a href=http://buycialishgonline.com/>generic cialis online</a>

    <a href="http://buycialishgonline.com/">cialis</a>

    long does cialis 5mg work

6 AhzleEmece AhzleEmece | E-mail | Web | 2. října 2017 v 17:48 | Reagovat

no us cialis prescription

      <a href=http://buycialishnonline.com/>buy cialis</a>

    <a href="http://buycialishnonline.com/">generic cialis online</a>

    cialis rx group index

7 AhzleEmece AhzleEmece | E-mail | Web | 3. října 2017 v 4:03 | Reagovat

buy safe generic cialis

      <a href=http://buycialishnonline.com/>cialis</a>

    <a href="http://buycialishnonline.com/">buy cialis</a>

    can you get generic cialis.

8 AhzleEmece AhzleEmece | E-mail | Web | 3. října 2017 v 6:24 | Reagovat

vendita libera cialis generico

      <a href=http://buycialishnonline.com/>generic cialis online</a>

    <a href="http://buycialishnonline.com/">cialis online</a>

    pillole di cialis italia

9 flagyl 400 flagyl 400 | E-mail | Web | 4. října 2017 v 13:15 | Reagovat

find me health insurance what is medical school for
metronidazole online cpr and first aid
<a href="http://www.flagylbuying.com/ ">flagyl</a>
closest hospital er near me
http://www.flagylbuying.com/ metronidazole
cheap individual health insurance

10 GerfdEmece GerfdEmece | E-mail | Web | 4. října 2017 v 15:47 | Reagovat

visit web site viagra price

      <a href=http://viagracheappbgs.com/>cheap viagra</a>

    <a href="http://viagracheappbgs.com/">buy viagra online</a>

    herbal viagra alternative nz

11 MessEmece MessEmece | E-mail | Web | 4. října 2017 v 17:52 | Reagovat

viagra urine test

      <a href=http://cheapviagralks.com/>viagra generic</a>

    <a href="http://cheapviagralks.com/">viagra</a>

    we recommend similar viagra

12 MessEmece MessEmece | E-mail | Web | 4. října 2017 v 19:10 | Reagovat

ricky takes viagra

      <a href=http://cheapviagralks.com/>viagra generic</a>

    <a href="http://cheapviagralks.com/">cheap viagra</a>

    buy viagra online web meds

13 MessEmece MessEmece | E-mail | Web | 4. října 2017 v 20:05 | Reagovat

viagra for the brain for sale,

      <a href=http://cheapviagralks.com/>viagra</a>

    <a href="http://cheapviagralks.com/">viagra online</a>

    viagra online paypal espana

14 GerfdEmece GerfdEmece | E-mail | Web | 5. října 2017 v 0:00 | Reagovat

priligy and viagra together

      <a href=http://viagracheappbgs.com/>buy viagra online</a>

    <a href="http://viagracheappbgs.com/">viagra generic</a>

    over you viagra uk can buy

15 MoisesEmece MoisesEmece | E-mail | Web | 9. října 2017 v 8:49 | Reagovat

online viagra best

      <a href=http://cheapgfcviagra.com/>buy viagra</a>

    <a href="http://cheapgfcviagra.com/">buy cheap viagra</a>

    effet viagra alcool

16 MoisesEmece MoisesEmece | E-mail | Web | 9. října 2017 v 10:46 | Reagovat

viagra headache

      <a href=http://cheapgfcviagra.com/>buy cheap viagra</a>

    <a href="http://cheapgfcviagra.com/">viagra online</a>

    viagra nebenwirkungen alkoho

17 MoisesEmece MoisesEmece | E-mail | Web | 9. října 2017 v 17:03 | Reagovat

viagra rezeptfrei cialis

      <a href=http://canadiangfviagra.com/>viagra</a>

    <a href="http://canadiangfviagra.com/">viagra online</a>

    buyviagrauk testimonials

18 MoisesEmece MoisesEmece | E-mail | Web | 10. října 2017 v 6:15 | Reagovat

vendo viagra rom

      <a href=http://canadiangfviagra.com/>order viagra</a>

    <a href="http://canadiangfviagra.com/">cheap viagra</a>

    viagra buy cheap,

19 MoisesEmece MoisesEmece | E-mail | Web | 10. října 2017 v 8:10 | Reagovat

directions how to take viagra

      <a href=http://canadiangfviagra.com/>buy cheap viagra</a>

    <a href="http://canadiangfviagra.com/">viagra generic</a>

    viagra maison

20 VoloeEmece VoloeEmece | E-mail | Web | 10. října 2017 v 23:38 | Reagovat

cialis venta en inglaterra

      <a href=http://cialishgcanada.com/>generic cialis</a>

    <a href="http://cialishgcanada.com/">buy cialis</a>

    cialis 10mg filmtabletten prei

21 VoloeEmece VoloeEmece | E-mail | Web | 11. října 2017 v 0:19 | Reagovat

try it cialis online softtabs

      <a href=http://cialishgcanada.com/>cialis</a>

    <a href="http://cialishgcanada.com/">cialis canada</a>

    cialis lilly ico

22 VoloeEmece VoloeEmece | E-mail | Web | 11. října 2017 v 3:12 | Reagovat

cialis chewable wholesale

      <a href=http://cialishgcanada.com/>cialis online</a>

    <a href="http://cialishgcanada.com/">buy cialis</a>

    generic cialis ohne rezept

23 VoloeEmece VoloeEmece | E-mail | Web | 11. října 2017 v 21:03 | Reagovat

we like it order cialis canada

      <a href=http://cialishgcanada.com/>cialis canada</a>

    <a href="http://cialishgcanada.com/">buy cialis</a>

    2.5mg cialis daily

24 GalyaEmece GalyaEmece | E-mail | Web | Čtvrtek v 15:37 | Reagovat

cialis four 5 mg pills same as

      <a href=http://cialispurchasek.com/>cialis online</a>

    <a href="http://cialispurchasek.com/">generic cialis</a>

    cialis funksjon

25 GalyaEmece GalyaEmece | E-mail | Web | Pátek v 1:52 | Reagovat

cialis angleterre

      <a href=http://cialispurchasek.com/>buy cialis</a>

    <a href="http://cialispurchasek.com/">cialis cheap</a>

    cialis  for low price

26 GalyaEmece GalyaEmece | E-mail | Web | Pátek v 2:43 | Reagovat

tadalafil - cialis generico

      <a href=http://cialispurchasek.com/>buy cialis</a>

    <a href="http://cialispurchasek.com/">purchase cialis</a>

    venta cialis curico

27 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Pátek v 12:41 | Reagovat

quick loans on guam

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online payday loans</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">online payday loan</a>

    emergency loan keeper

28 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Pátek v 18:54 | Reagovat

ornl personal loan

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>payday advance online</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">payday loans advance</a>

    unsecured bond loan

29 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Pátek v 19:55 | Reagovat

cash advance trussville al

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online cash advance</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">payday loan or pay day loan</a>

    max payday loans

30 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Pátek v 19:59 | Reagovat

unsecured loans greensboro nc

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>payday loans online</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">instant payday loans</a>

    payday advance instant

31 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Pátek v 22:00 | Reagovat

payday loan pratt ks

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online cash advance</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/"> no fax payday loans</a>

    where did payday loans come from

32 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Sobota v 1:57 | Reagovat

payday advance instant

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online payday loans direct lenders</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">online payday loan</a>

    columbus money

33 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Sobota v 18:55 | Reagovat

loan comparison

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online payday loan</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">instant payday loans</a>

    fast cash redemption inc

34 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Sobota v 20:40 | Reagovat

find cash advances

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>best online payday loans</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">direct lenders for payday loans</a>

    cash loans mckinney texas

35 GolpEmece GolpEmece | E-mail | Web | Neděle v 5:30 | Reagovat

loans tyler tx

      <a href=http://quickpaydaytr.com/>online payday loans direct lenders</a>

    <a href="http://quickpaydaytr.com/">payday loan payday loans</a>

    ATL GA cash advance

36 SoloEmece SoloEmece | E-mail | Web | Pondělí v 1:41 | Reagovat

halifax personal loan

      <a href=http://soloadvance.com/> cash advance</a>

    <a href="http://soloadvance.com/"> payday express</a>

    direct payday loan lenders same day

37 SoloEmece SoloEmece | E-mail | Web | Pondělí v 4:38 | Reagovat

best payday loan with no credit check

      <a href=http://soloadvance.com/> payday express</a>

    <a href="http://soloadvance.com/">payday loans</a>

    unsecured loan in private limited company

38 SoloEmece SoloEmece | E-mail | Web | Pondělí v 7:51 | Reagovat

quick and fast loans for bad credit

      <a href=http://soloadvance.com/> payday loans online</a>

    <a href="http://soloadvance.com/"> loans for bad credit</a>

    loan cosigners

39 KostyaEmece KostyaEmece | E-mail | Web | Včera v 16:21 | Reagovat

150 mg viagra overdose

      <a href=http://viagrafds.com/>viagra cheap</a>

    <a href="http://viagrafds.com/">generic viagra online</a>

    buy viagra cream

40 KostyaEmece KostyaEmece | E-mail | Web | Včera v 16:34 | Reagovat

hvor mange mg viagra

      <a href=http://viagrafds.com/>viagra online</a>

    <a href="http://viagrafds.com/">buy viagra online</a>

    rezeptfrei viagra 25m

41 KostyaEmece KostyaEmece | E-mail | Web | Včera v 16:58 | Reagovat

viagra 100mg 12 euro

      <a href=http://viagrafds.com/>generic viagra online</a>

    <a href="http://viagrafds.com/">buy viagra online</a>

    medicinale viagra

42 KostyaEmece KostyaEmece | E-mail | Web | Včera v 17:19 | Reagovat

buy one tablet viagra

      <a href=http://viagrafds.com/>buy generic viagra</a>

    <a href="http://viagrafds.com/">online viagra</a>

    online drug stores viagra

43 KostyaEmece KostyaEmece | E-mail | Web | Před 22 minutami | Reagovat

viagra 8

      <a href=http://viagrafds.com/>generic viagra online</a>

    <a href="http://viagrafds.com/">generic viagra online</a>

    viagra precio madri

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama