Recenzia: Adriana Krištofíková - Sny na mieru

28. srpna 2016 v 21:51 | Marry |  Recenzie
Názov knihy: Sny na mieru
Autorka knihy: Adriana Krištofíková
Počet strán: 208 strán
Jazyk: slovenský jazyk
Väzba: pevná bez prebalu
Rok vydania: 2016
Vydalo vydavateľstvo: Motýľ

Anotácia:
Medziľudské vzťahy sú ako šaty: z niektorých vyrastieme, iné obnosíme a vymeníme za nové, no a ďalšie nám sedia ako ušité na mieru. Sú však aj také, ktorých sa za žiadnu cenu nechceme vzdať.
Okolo šiat sa točí aj život módnej návrhárky Sofie. Aj keď je úspešná, trápi ju samota, márna snaha o vzkriesenie prvej lásky a únava z dlhoročného priateľstva s nespokojnou Nelou, ktorá má na prvý pohľad ideálny život. Zabrať jej dávajú aj dotieravé spomienky na smutnú minulosť a čoraz vyššie nároky, ktoré na seba kladie.
Neplánovaný výlet do španielskej Marbelly jej pomôže nájsť stratenú rovnováhu a ešte oveľa viac. Hoci už zabudla snívať, môže sa to opäť naučiť. Stačí, ak dá šancu novej láske...

O autorke v skratke:
Autorka písala poviedky a novely už od stredoškolských čias. Vyštudovala Filozofickú fakultu UK v Bratislave, slovenský, anglický a ruský jazyk. Striedavo žije s rodinou - manželom diplomatom a dcérou - na Slovensku a v zahraničí, kde sa venuje aj reprezentácii Slovenska. V cudzine taktiež nachádza nové charaktery a námety pre svoju tvorbu. Za najväčšie šťastie považuje svoju rodinu a čas s ňou strávený. K jej záľubám patrí šport a všetky druhy umenia. (Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk)

Obálka:
Obálka knihy je podľa mňa úžasná. Tie pestré farby jej dodávajú živosť, čím určite púta pozornosť v kníhkupectvách. Slečna na obálke je sympatická a krásna. A šaty, ktoré má oblečené chcem!

Moje pocity z knihy:
Sofia a Nela - dve kamarátky. Jedna je úspešná podnikateľka, druhá ženou v domácnosti. Obe vedú život po akom túži nejedna žena. A predsa im niečo chýba. Kniha Sny na mieru je príbeh o hľadaní strateného aj nového. Príbeh o priateľstve a v neposlednom rade aj o láske.


Kniha Sny na mieru nemá s fantasy svetom nič spoločné, no aj napriek tomu dokázala naplniť moje čitateľské očakávania. Na chvíľu som odbočila od svojho obľúbeného žánru a zistila, že potrebujem viac takýchto kníh. Viac príbehov o skutočnom živote...

Mám dvadsaťjeden rokov a milujem svet. Presne tak sa cítila: zamilovaná do všetkých a nikoho, slobodná a šťastná.
(str. 19)

Andrea Krištofíková rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré na ceste životom hľadajú svoju lásku. Kým jedna neverí, že by niekde mohol čakať muž jej snov, druhá o toho svojho prichádza. A pritom by im k šťastnému životu stačilo len pár správnych rozhodnutí a vhodných slov.

Autorka sa v tejto knihe zaoberá otázkou každodenného života, toho, čo je reálne. Opisuje každodenné starosti ženy s dospievajúcim dieťaťom. Ženy, ktorá kvôli nesprávne voleným slovám vyvoláva hádky medzi ňou a jej mužom. Ženy, ktorá ma strach, že o svoju rodinu postupne prichádza. A na opačnej strane stojí žena, ktorej život napĺňa kariéra a sen o tom, že jej bývalí priateľ bude opäť jej súčasným. Keď sa zdá, že ani jedna už nemá nádej, všetko začne naberať úplne iný, nový smer. Pretože nádej je tu vždy. Odchod do španielskej Marbelly sa spočiatku ani jednej nezdá príliš vhodným, ale nakoniec sa ukáže, že práve toto miesto je riešením ich problémov.

Musia si nájsť inú tému, nehrabať sa stále v starinárstve. Ale dá sa to vôbec? Obrazy svojich životných lások nosíme predsa stále so sebou a tie nás do minulosti opäť vrátia.
(str. 177)

Autorka napísala román o ženách riešiacich problémy vo svojom živote. O kríze nie len v láske či manželstve, ale aj o výkyvoch v priateľstve. Je to príbeh odrážajúci súčasnosť, v ktorom sa určite nájde nejedna žena. Kniha je rozdelená na štyri časti - Vôbec nič, Zlatý prach, Nauč ma snívať a Možno inokedy, pričom každá obsahuje niekoľko kapitol. Autorka zvolila pri písaní tretiu osobu. Myslím, že štýl jej písania by mal vyhovovať každému, kniha sa číta ľahko. Postupný vývin deja sledujeme z pohľadu oboch kamarátok, aj keď tak kniha nie je priamo rozdelená. Chvíľu však ležíme v posteli so Sofiiným ex a o pár strán sa Nela háda so svojim mužom. Sledujeme vývoj ich "vlastného" príbehu, ich pocity a spomíname pomocou ich spomienok.

Postavy:
Autorka vytvorila vcelku reálne postavy. Z dvoch kamarátok mi bola viac sympatickejšia Sofia ako Nela. Asi preto, že Sofia sa nemala s kým toľko hádať. A okrem jednej kamarátky a kolegov v práci nemala v podstate nikoho. Takže vo mne vyvolala aj viac ľútosti. Samozrejme, postupne sa všetko menilo. Čo sa mužského obsadenia týka, v podstate k nim nemám žiadne výhrady. Lukáš mi vyhovoval, Paľo zastupoval "typického" manžela, žijúceho snáď v každej "normálnej" rodine a do Tea som sa zrejme zamilovala. Dobre, až taký úžasný zas nebol, ale určite som ho mala najradšej. Jediný, kto mi v knihe veľmi nesadol bol Nelin syn. Možno je v štádiu dospievania, ale to neznamená, že jeho matka bude kvôli tomu chodiť okolo neho po špičkách. Pre túto situáciu by som si vedela predstaviť trošku iné riešenie.

Vieš, čo si myslím? Že niektorí priatelia sú ako šaty: raz z nich vyrastieme.
(str. 181)

Zhrnutie:
Aj keď som mala na začiatku obavy z toho, že moja odbočka z obľúbeného žánru vykope tejto knihe hrob, je to úplne inak. Bola to príjemná zmena a určite touto knihou nekončí. Kniha ma vôbec nesklamala. Bolo to predovšetkým oddychové čítanie, ktorým som si spríjemnila dovolenku. A to odporúčam asi každému. Dovolenky sa síce končia, ale oddýchnuť si pri knihe môžete vždy. Jasné, nie je to dokonalá kniha, nájde sa niečo, čo by sa dalo vylepšiť. Ale tak je to asi pri každej knihe. Z môjho uhla pohľadu si kniha zaslúži štyri hviezdičky a tak jej ich dávam.


| Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem vydavateľstvu Motýľ. |
| Knihu si môžete objednať TU. |
| Fotky použité v recenzii sú moje vlastné. Prosím kopírovať so zdrojom. Viac fotiek nájdete v článku PHOTOSHOOT #4 | Sny na mieru, alebo na instagrame pod hashtagom #snynamieruphotoshoot. |
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (132)
Zobrazit starší komentáře

101 kelleywr69 kelleywr69 | E-mail | Web | 2. října 2018 v 0:13 | Reagovat

Chit my modish engagement
games for android mobile free weather app for android adult web cam video 3gp seks free music for download
http://apps.android.telrock.org/?mail.reilly
text free app jogos android download gratis apk best games for free pron videos app android apps free download for tablets

102 Stevenweway Stevenweway | E-mail | 2. října 2018 v 17:33 | Reagovat

Dating your 6th cousin dating asian guys yahoo<a href="https://smartlabexchangeeurope.com/pages/equkigaq/31776-dating-your-6th-cousin.html">dating your 6th cousin</a>dating asian guys yahoo </p>Dating asian guys vs white guys

103 rheayk60 rheayk60 | E-mail | Web | 4. října 2018 v 6:42 | Reagovat

My up to date website:
http://milf.needs.overflowstack.top

104 naomiua1 naomiua1 | E-mail | Web | 4. října 2018 v 13:39 | Reagovat

My new blog project
   oppressed quotes what will female hormones do to a man sissy i  
http://sissyabuse.blogporn.in/?profile.nathalie
  nylon nightgowns and robes older man fucks fuck young men formal dresses long chastity training femdom baby doll negligee can males get breast implants neck cosmetic surgery before after

105 Smithd520 Smithd520 | E-mail | Web | 4. října 2018 v 14:53 | Reagovat

This actually answered my drawback, thank you! efbdcegkbaedakde

106 deanaut16 deanaut16 | E-mail | Web | 4. října 2018 v 23:09 | Reagovat

Sexy pctures  
erotic foot massage adult cartoons vГ­deos pono erotic horror movies erotic gifs    
http://tranny.net.erolove.in/?eden  ;
  craiglist erotic best erotic thrillers french erotic films video xxx prono erotic body massage

107 XEvilBestArgut XEvilBestArgut | E-mail | 5. října 2018 v 10:01 | Reagovat

Yep, f*kin sp*am. Yes, yes, yes, AGAIN. And - yes, IT F*KIN WORKS BECAUSE YOU READ IT! :)
Because XEvil 4.0 WAS RELEASED! It's bypass ANY captcha included ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3.
Neeed more info (just to...maybe kill this Evil? ;))

Just Google or YouTube for it.
You'll be impressed.

Peace to you, bro! :)

108 kathiegt11 kathiegt11 | E-mail | Web | 7. října 2018 v 20:18 | Reagovat

Free ladyboys  
http://futanari.blogporn.in/?blog.alena
  freeshemale vids transexuals movies shemail sex shemaie videos ebony shemaled

109 MlswaSa MlswaSa | E-mail | 11. října 2018 v 10:28 | Reagovat

bumdoor190289viagra.com
http://bumdoor190289viagra.com/
where to buy doxycycline in bangkok

111 GawphSa GawphSa | E-mail | Web | 13. října 2018 v 18:44 | Reagovat

cheap viagra pills online

112 Nikkaled Nikkaled | E-mail | Web | 13. října 2018 v 23:20 | Reagovat

Hello! I need to contact Administration of this wonderful site.
Thank you.
fbn333tygr55fe4

113 Online Payday Loans Online Payday Loans | E-mail | Web | 14. října 2018 v 3:52 | Reagovat

installment loans guaranteed <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">personal loans guaranteed approval</a> loans money <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>unsecured loans no credit</a>

114 CurtisWrire CurtisWrire | E-mail | Web | 14. října 2018 v 23:28 | Reagovat

Срочный ремонт домофонов в Москве

<a href=http://domofon-lider.ru/remont-domofonov>трубка цифрал Ремонт домофонов Москва.......</a>

115 Online Loan Online Loan | E-mail | Web | Pondělí v 21:16 | Reagovat

loan til payday <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> payday loan center <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>faxless payday loan</a>

116 Payday Loan Payday Loan | E-mail | Web | Úterý v 1:19 | Reagovat

loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">bad credit personal loans guaranteed approval</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>personal payday loans</a>

117 Best Payday Loan Best Payday Loan | E-mail | Web | Úterý v 2:32 | Reagovat

bad credit personal loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">guaranteed loans</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>loans guaranteed approval</a>

118 Spotloan Spotloan | E-mail | Web | Úterý v 6:16 | Reagovat

loans online approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">guaranteed loan</a> bad credit personal loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>loans guaranteed approval</a>

119 Bad Credit Bad Credit | E-mail | Web | Úterý v 13:35 | Reagovat

no credit check cash advance <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> loan without credit check <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>loans guaranteed approval</a>

120 Online Lenders Online Lenders | E-mail | Web | Úterý v 20:13 | Reagovat

poor credit loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>guaranteed loans</a>

121 Online Payday Loan Online Payday Loan | E-mail | Web | Úterý v 21:15 | Reagovat

credit loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>no credit check payday loans</a>

122 Easy Payday Loan Easy Payday Loan | E-mail | Web | Středa v 0:28 | Reagovat

guaranteed loan <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> bad credit loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>express loan</a>

123 A Payday Loan A Payday Loan | E-mail | Web | Středa v 22:04 | Reagovat

loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> personal loans apply <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>bad credit personal loans guaranteed approval</a>

124 charlened charlened | E-mail | Web | Středa v 22:34 | Reagovat

Hey, my name is Charlene!

I`m a professional writer and I`m going to change your lifes onсe and for all
Writing has been my passion for a long time and now I can`t imagine my life without it.
Most of my works were sold throughout  Canada, USA, China and even Australia. Also I`m working with services that help people to save their nerves.
People ask me "Hey, Charlene Dickens, I need your professional help" and I always accept the request, `cause I know, that only I can save their time!

Professional Writer - Charlene Dickens - <http>//www.rathishyam.com/]Rathishyam Corps

125 Pay Day Loan Pay Day Loan | E-mail | Web | Středa v 23:59 | Reagovat

credit loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">credit loans guaranteed approval</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>loans guaranteed approval</a>

126 Instant Online Loans Instant Online Loans | E-mail | Web | Čtvrtek v 6:10 | Reagovat

loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">one hour payday loan</a> best payday loans direct lender <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>loans guaranteed approval</a>

127 Loan Loan | E-mail | Web | Čtvrtek v 13:01 | Reagovat

bad credit loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">personal loans guaranteed approval</a> i need a loan https://loansguaranteedapproval.com/ - small loans no credit check

128 Getting A Loan Getting A Loan | E-mail | Web | Čtvrtek v 18:12 | Reagovat

loans guaranteed approval <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">bad credit loans guaranteed approval</a> loans guaranteed approval <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>near me</a>

129 Personal Loans Personal Loans | E-mail | Web | Čtvrtek v 18:47 | Reagovat

guaranteed loans <a href="https://loansguaranteedapproval.com/">loans guaranteed approval</a> loan apply <a href=https://loansguaranteedapproval.com/>credit loans guaranteed approval</a>

130 Juliustew Juliustew | E-mail | Web | Čtvrtek v 21:13 | Reagovat

This is absolutely fabulous
<a href="https://hhcapitalism.hatenablog.com">fabulous</a>

131 JamesPen JamesPen | E-mail | Web | Pátek v 18:50 | Reagovat

women who love sex. match making dating. match making services:
<a href=http://mobile.xxxdating.org/>i need sex</a>
<a href=http://mobile.xxxdating.org/>asian online dating</a>

reciprocal dating. wants for fun. live chat online.
dating local. looking for women. free dating chat. naughty mature. web cam chat. bi couples. cybersex channel. horny female. indian dating. live sex. xxx women. filipino women. swinger wife. ladies wants for fun. dating coach.
sex for married people. sex with a woman. free senior dating.
encounters dating. asian girl dating. woman looking friend xxx.

132 RCHExohero RCHExohero | E-mail | Web | Pátek v 22:55 | Reagovat

ФМ Чемпион магазин - динамично растущая коммерческая компания, действующая на Нашем экономическом рынке более 8лет.

Вам нужны садовые инструменты и техника для помещения, но не знаете,которая безопаснее и где её приобрести? Мы вам можем предложить прийти наш магазин ФМ Чемпион. У нас обширный ассортимент РАСПЫЛИТЕЛИ. В случае, если клиенты решились сегодня купить вибротрамбовки ФМ Чемпион покажем вам все модели товара.

Магазин ФМ Чемпион это  то место где можно купить все  для дома начиная с Дизельные электростанции и заканчивая КУЛЬТИВАТОРАМИ.

Приобрести садовую аппаратуру а также приборы в данном интернет-сети магазине на сайте в режиме онлайн       можно по рабочим дням и выходным Транспортировка различного агрегата при покупки от 9тыс. руб может производится по городу бесплатно. Мы предоставляем гарантийное обеспечение на все изделия, те которые имеются в нашем магазине. Отправление товара по назначению производится в течении 1-5 суток с момента заказа. Сроки зависят от города доставки, подобную информацию уточнит сотрудник магазина.

RussiaChampion: <a href=https://snegouborschiki.russiachampion.ru/>снегоуборщик champion st662bs</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama